A. Veryga: bus sprendžiama dėl izoliacijos iš šalių, kur COVID-19 serga audinės | kl.lt

A. VERYGA: BUS SPRENDŽIAMA DĖL IZOLIACIJOS IŠ ŠALIŲ, KUR COVID-19 SERGA AUDINĖS

Vyriausybė trečiadienį spręs dėl 14 dienų izoliacijos atvykstantiems iš Danijos, taip pat ir kitų šalių su paplitusiu COVID-19 audinių fermose, informavo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Bus siūloma nustatyti privalomą 14 dienų izoliaciją iš Danijos atvykstantiems, panaši izoliacija galės būti siūloma ir iš kitų valstybių, kuriose yra panašių problemų, t.y. Italija, Nyderlandai, Ispanija ir Švedija, jeigu iki rytojaus informacija nepasikeis ir bus patvirtinta, kad panašių problemų su plitimu būtent audinių fermose yra ir tose valstybėse“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė A. Veryga.

Ministras sako situaciją aptaręs su Danijos ambasadoriumi, taip pat gauta žinių iš Pasaulio sveikatos organizacijos, kad galbūt mutavęs virusas galėjo išplisti ir kitose valstybėse esančiose audinių fermose.

Didžiausia pasaulyje audinių kailių gamintoja Danija trečiadienį pranešė, kad sunaikins visas savo audines, šalies ūkiuose, kur auginami šie gyvūnai, aptikus mutavusią naujojo koronaviruso versiją, paplitusią tarp žmonių.

Skaičiuojama, kad audinėse pakitusiu koronavirusu užsikrėtė bent 12 žmonių.

Mokslininkai nerimauja, kad pakitęs virusas gali būti visiškai ar iš dalies atsparus šiuo metu kuriamoms vakcinoms, taip paverčiant jas neveiksmingomis arba veiksmingomis tik iš dalies.

Lietuvos institucijos teigia atidžiai stebinčios situaciją.

Spaudos konferencijos įrašas:

Per pastarąją parą Lietuvoje patvirtinti 1109 nauji COVID-19 ligos atvejai, nuo koronaviruso mirė 11 žmonių, tarp jų – jauniausia auka nuo pandemijos pradžios antradienį, informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Dėl kitų priežasčių mirė keturi žmonės.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 26 tūkst. 841 asmenys, 20 tūkst. 584 – tebeserga, 5962 – pasveiko.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 221 žmogus, dėl kitų priežasčių – 74 užsikrėtusieji.

Izoliacijoje šiuo metu yra 49 tūkst. 271 žmogus.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruota 430 įvežtinių atvejų.

Praėjusią parą ištirti 12 tūkst. 762 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Iš viso iki šiol ištirta 1 mln. 119 tūkst. 422 ėminių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Mokslininkai nustate kad ir naminiai gyvunai serga ir platina KORONAVIRUSA. Kaip cia yra Veryga dolbajobe? Kodel suniniams neivedi karantino.?

Gyventojai

Serga žmonės,..audinės..kt ,o augintiniai šunys daugiabučiuose nejau "stebūklingi angelai"...??? Tai vieta pastatyta žmonėms ir jų vaikams ,tinka sodybose-prie nuosavų namų ,soduose ..tik ne daugiabučiuose su visomis ten vykstančiomis pasekmėmis...

Tiesa

P.Veryga žmogus kur domisi žmonėmis , tikrai jums stiprios sveikatos ir laimės Lietuva džiaugiasi jumis .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS