SAM rengia reikalavimus, kada savivaldybės galėtų pradėti skiepyti žemesnę grupę | kl.lt

SAM RENGIA REIKALAVIMUS, KADA SAVIVALDYBĖS GALĖTŲ PRADĖTI SKIEPYTI ŽEMESNĘ GRUPĘ

Sveikatos apsaugos ministerija rengiasi numatyti reikalavimus, kada savivaldybės galėtų pereiti prie žemesnių prioritetinių grupių skiepijimo.

Derinti pateiktame ministro Arūno Dulkio įsakymo projekte numatomi pakeitimai, kad jei nepavyksta sudaryti atitinkamą savaitę skiepijamos prioritetinės grupės ir toliau iš eilės esančios prioritetinės grupės skiepijamų asmenų sąrašo ir gresia nesunaudoti vakcinos dozių, turėtų būti kviečiami skiepytis gyvybiškai svarbias valstybės funkcijas vykdantys asmenys, po jų – didelių subjektų pateiktuose darbuotojų sąrašuose nurodyti darbuotojai.

Tuo tarpu pradėjus skiepyti prioritetines grupes jaunesnius nei 65 metų asmenis, kita iš eilės prioritetinė grupė pagal amžių gali būti pradedama skiepyti, kai pirma COVID-19 vakcinos doze paskiepyta ne mažiau kaip 45 proc. skiepijamai prioritetinei grupei pagal amžių priklausančių asmenų arba užimta mažiau nei 80 proc. paskelbtų aukščiau esančioms prioritetinėms grupėms ir atitinkamu laiku skiepijamai prioritetinei grupei pagal amžių skirtų registracijos laikų.

Taip pat siūloma tvarką papildyti punktu, jog tikslinei grupei priklausantys asmenys, pirma COVID-19 vakcinos doze paskiepyti užsienyje, antra tos pačios vakcinos doze skiepijami neatsižvelgiant į tai, kuri prioritetinė grupė tuo metu skiepijama.

Pagal siūlomus pakeitimus Sveikatos apsaugos ministerija, atsižvelgdama į vakcinavimo centruose per dvi savaites ar ilgiau nepanaudotus COVID-19 vakcinos kiekius ar epidemiologinę situaciją savivaldybėse, galės perskirstyti turimas COVID-19 vakcinas.

Sveikatos apsaugos ministerija žada ketvirtadienį paskelbti, kada planuojama pradėti masinę etapinę vakcinaciją, o kitą savaitę žada pristatyti jai skirtą registravimosi sistemą.

Šiuo metu kai kurios savivaldybės jau yra pradėjusios vakcinaciją pagal amžiaus grupes: kviečia skiepytis 55-erių ir vyresnius, o Vilniuje – 45-erių ir vyresnius gyventojus.

Kaip anksčiau yra informavusi Sveikatos apsaugos ministerija, visuotinės registracijos sistema turi būti parengta iki gegužės 15-osios. Skiepams savivaldybėse registracija vyks per Karštąją liniją 1808, naudojantis Ekstremalių situacijų valdymo informacine sistema.

Registruoti bus galima tiek internetu, tiek telefonu.

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu Lietuva iš viso yra gavusi 1 mln. 250 tūkst. 555 vakcinos dozes, visos jos pristatytos į vakcinavimo centrus, kuriuose panaudotos 1 mln. 39 tūkst. 32 dozės.

Kol kas nepanaudotos 211 tūkst. 523 vakcinos dozės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Spaliukas

O kada pradesit rengti planus atsaukti Ta karantina Atsaukti ta beprotybe su testavimu Kada baigsit Lobti is sio Biznio?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS