Santaros klinikų atstovė: 3–4 dienas stebimi padvigubėję apsilankymai | kl.lt

SANTAROS KLINIKŲ ATSTOVĖ: 3–4 DIENAS STEBIMI PADVIGUBĖJĘ APSILANKYMAI

Santaros klinikų Infekcinių ligų centro vadovė prof. Ligita Jančorienė sako, kad per pastarąsias kelias dienas padvigubėjo pacientų apsilankymų skaičius priėmimo skyriuje, todėl tikėtina, kad sergamumas įsibėgėja. 30 proc. rugpjūtį reanimacijoje gydytų pacientų dėl COVID-19 mirė.

„Pasižiūrėję į rugpjūčio mėnesį gydytų pacientų duomenis, matome, kad amžiaus vidurkis buvo 61 metai. Tokių, kurie buvo jaunesni kaip 50 metų, net 33 proc., vyresni nei 70 metų – 15 procentų. 85 proc. iš tų pacientų buvo nevakcinuoti, dar 11 proc. buvo vakcinuoti iš dalies. Paskiepytas abiem dozėmis buvo tiktai vienas pacientas“, – spaudos konferencijoje sakė prof. L. Jančorienė.

Anot gydytojos, matoma, kad sunkių ir dauginių gretutinių susirgimų turėjo 33 proc. rugpjūčio mėnesį gydytų pacientų, 37 proc. gretutinių susirgimų neturėjo. Bent vieną gretutinį susirgimą turėjo 63 proc. pacientų.

Jei pažiūrėtume į šios savaitės duomenis, skaičiai yra padidėję, jau dabar stebime 3–4 dienas dvigubai išaugusį apsilankymų skaičių ir turbūt kad sergamumas gavo pagreitį didėti.

30 proc. iš gydytų pacientų reanimacijoje mirė. L. Jančorienės teigimu, tai atitinka ir anksčiau fiksuotą mirštamumo rodiklį nuo COVID-19 reanimacijose.

Kalbėdama apie pacientų apsilankymą priėmimo skyriuje dėl koronaviruso, Infekcinių ligų centro vadovė sakė, kad 102 buvo neskiepyti, 8 – iš dalies, o 21 – paskiepyti.

58 gyventojai, kurie buvo hospitalizuoti, nebuvo pasiskiepiję, 2 – skiepyti viena vakcinos doze ir 8 gavę dviejų dozių kursą.

„Jei pažiūrėtume į šios savaitės duomenis, skaičiai yra padidėję, jau dabar stebime 3–4 dienas dvigubai išaugusį apsilankymų skaičių ir turbūt kad sergamumas gavo pagreitį didėti“, – komentavo L. Jančorienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS