Savarankiškai epidemiologinius duomenis pateikė beveik 4 tūkst. žmonių | kl.lt

SAVARANKIŠKAI EPIDEMIOLOGINIUS DUOMENIS PATEIKĖ BEVEIK 4 TŪKST. ŽMONIŲ

Epidemiologinius duomenis apie tai, kaip užsikrėtė koronavirusu ar su kuo turėjo didelės rizikos kontaktą, savarankiškai jau pateikė beveik 4 tūkst. žmonių, pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Pasak centro, šie žmonės patys užpildė anketas adresu atvejis.nvsc.lt. Šią anketą gyventojai raginami užpildyti nepriklausomai nuo to, ar COVID-19 liga patvirtinta atlikus tyrimą, ar diagnozę patvirtinus šeimos gydytojui.

NVSC pabrėžia, kad užsikrėtusieji, operatyviai pateikę informaciją apie užsikrėtimą, „gali prisidėti prie tikslo greičiau nutraukti viruso plitimą ir išsaugoti daugiau gyvybių“.

Anketoje prašoma nurodyti, kokiomis aplinkybėmis žmogus užsikrėtė, informuoti apie darbovietes, taip pat vietas, kur žmogus lankėsi, įvertinti turimas sąlygas izoliuotis, apibūdinti jaučiamus simptomus, nurodyti sąlytį turėjusius žmones bei pateikti kitą epidemiologams svarbią informaciją.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 222 tūkst. 20 žmonių, nuo koronaviruso mirė 3635 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 7383 mirtys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS