J. Sabatauskas: Vyriausybė visiškai ignoruoja karantino sukeltas perteklines mirtis | kl.lt

J. SABATAUSKAS: VYRIAUSYBĖ VISIŠKAI IGNORUOJA KARANTINO SUKELTAS PERTEKLINES MIRTIS

Vyriausybė koncentruojasi tik į pandemijos valdymo priemones ir visiškai ignoruoja karantino sukeltas perteklines mirtis, teigia opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Seimo frakcijos narys Julius Sabatauskas. Jo nuomone, siekiant suvaldyti karantiną, buvo prarasta pustrečio karto daugiau žmonių gyvybių nei nuo paties COVID–19 viruso.

„Vyriausybė visiškai ignoruoja perteklines mirtis, kurių skaičius beveik pustrečio karto viršija COVID–19 mirčių skaičių Lietuvoje. Tai reiškia, kad žmonėms laiku nebuvo diagnozuota liga, nebuvo suteiktas būtinasis gydymas ir kitos medicininės paslaugos“,– trečiadienį surengtoje LSDP spaudos konferencijoje sakė J. Sabatauskas.

„Tokių mirčių Lietuvoje skaičiuojama jau beveik dešimt tūkstančių, o tai reiškia, kad dėl karantino valdymo trūkumų netekome beveik pustrečio karto daugiau žmonių, nei per tą laiką mirė nuo COVID–19“, – mirtingumo rodikliais baisėjosi socialdemokratas.

J. Sabatauskas teigė, kad, susipažinęs su jį šiurpinančia statistika, kreipėsi į Vyriausybę, ragindamas atkreipti dėmesį ir į perteklinių mirčių skaičius Lietuvoje.

„Susipažinęs su Lietuvos statistikos departamento ir Eurostato pateikiamais duomenimis, vakar kreipiausi į ministrę pirmininkę ir sveikatos apsaugos ministrą, nes matau pavojingą tendenciją, kad Vyriausybė koncentruojasi išimtinai tik į karantino režimo valdymą“,– tvirtino parlamentaras, pabrėždamas, kad, jo nuomone, pavyzdžiu Lietuvai galėjo būti Skandinavijos valstybės.

Vyriausybė visiškai ignoruoja perteklines mirtis, kurių skaičius beveik pustrečio karto viršija COVID–19 mirčių skaičių Lietuvoje.

„Drįstame teigti, kad kitų šalių, tokių kaip Švedija ir Suomija, praktika rodo, jog valdančiųjų pasirinktas kelias buvo klaidingas. Medicinines paslaugas galėjome teikti ir taip išsaugoti didžiąją dalį šių gyvybių“,– teigė J. Sabatauskas.

Seimo nariui pritarė ir buvęs sveikatos apsaugos ministras Gediminas Černiauskas. Jo teigimu, palyginus Lietuvos ir kitų ES valstybių perteklinių mirčių skaičių pastaraisiais metais, Lietuva yra viena iš prasčiausiai atrodančių valstybių.

„Jei palygintume visas ES valstybes praėjusiais metais pagal tą patį kriterijų – kiek praėjusiais metais padaugėjo mirčių, lyginant su 2019 metais, pamatysime, kad Lietuva yra trečia nuo galo. Blogiau atrodo tik Rumunija ir Bulgarija, o tokios šalys, kaip Švedija, iš kurios mūsų valdantieji praėjusių metų pavasarį šaipėsi, kaip blogiausio pavyzdžio, turi du kartus geresnį rezultatą“, – LSDP spaudos konferencijoje kalbėjo G. Černiauskas.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę socialdemokratai kritiką Vyriausybei išsakė ir dėl neva prastos komunikacijos. LSDP frakcijos narys Gintautas Paluckas tuomet teigė, kad Vyriausybėje matoma aiški lyderystės ir komunikacijos krizė. Jo nuomone, nesuderinta valdžios atstovų komunikacija sukuria neapibrėžtumo ir nepasitikėjimo atmosferą visuomenėje. G. Paluckui pritarė ir kitas frakcijos narys Eugenijus Sabutis, kalbėjęs, kad skirtingų žinučių siuntimas iš skirtingų valdžios atstovų sukelia pyktį visuomenėje.

 

GALERIJA

  • J. Sabatauskas: Vyriausybė visiškai ignoruoja karantino sukeltas perteklines mirtis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jo

Sabatauskai kur buvai 2020 metais,kai valdė gandragalviai ir mirdavo žmonės šimtais , jei ne tūkstančiais, ir nuo kovido ir nuo nesuteiktos med.pagalbos.Veryga su skverneliu, gal būt , nuvarė tūkstančius į mirtį vien dėl praloštų rinkimų.

Ar ne praėjusios kadencijos valdantiesiems mirė daugiausia nuo viruso ir sirgo daugiausi? Tik rėktisugebate .Ir kiršinti .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS