Statistikos departamentas laikinai neskelbia duomenų apie COVID-19 duomenis ligoninėse | kl.lt

STATISTIKOS DEPARTAMENTAS LAIKINAI NESKELBIA DUOMENŲ APIE COVID-19 DUOMENIS LIGONINĖSE

  • 4

Statistikos departamentas laikinai neskelbia duomenų apie COVID-19 duomenis ligoninėse: nuo šios ligos gydomus pacientus, lovų užimtumą.

„Atsiprašome, šiomis dienomis pereiname prie pirminių duomenų surinkimo tiesiogiai iš gydymo įstaigų (anksčiau duomenis gaudavome iš Valstybinės ligoninių kasos). Pereinamuoju laikotarpiu ligoninių duomenų neskelbsime“, – rašoma trečiadienį išplatintame pranešime.

Kaip vėliau BNS atsiųstame komentare teigė Statistikos departamento analitikas Jonas Bačelis, įstaiga šiuo metu pereina prie „kitokio informacijos gavimo būdo“.

„Anksčiau duomenis rytais gaudavome iš Valstybinės ligonių kasos, o dabar duomenis į sistemą tiesiogiai suveda kiekviena gydymo įstaiga. Reikalingas dienos ar kelių dienų pereinamasis laikotarpis“, – komentavo jis.

Anot analitiko, per šį laikotarpį gydymo įstaigos adaptuosis prie naujo informacijos kelio, o Statistikos departamentas galės įsitikinti, ar pateikiami skaičiai nėra klaidingi.

„Tikimės, kad ligoninių rodiklius, bent dalinius, vėl skelbsime nuo rytojaus“, – sakė J. Bačelis.

Taip pat antradienį Statistikos departamentas nepaskelbė apie per parą pasveikusius, šiuo metu dar sergančius ir iš viso pasveikusius žmones.

Įstaiga vėliau BNS informavo, kad dėl duomenų neatitikimo šiuo metu keičia pasveikusiųjų nuo COVID-19 skaičiavimo būdą.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 168 tūkst. 708 žmonės.

Nuo koronaviruso mirė 2494 žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

O taip

Norite gyventi ilgiau, nevalgykite per daug, tačiau tuo pačiu noriu pasakyti kad ir badauti per daug negalima.Nes serga pertuke ir išbadeja.Reikia rasti tą savo viduriuką,jsiklausyti i savo kūną.

Taip

Akivaizdu koks tas virusas,poliklinikos nedirba taip kaip turėtų dirbti,ne visi patys žino kaip gydytis nuo sunkesnio peršalimo, arba lengvo.Todel uždelstą ligą visada tampa sunkiau pagydyti,štai ir visas virusas.O sirdininkam , turintiems didelį viršsvorį esant nesveikai širdžiai , širdis neišnesioja kraujo po visus organus ir i plaučius, ko pasekoje plaučiams trūksta deguonies . Todėl pajungia deguonies aparatus,bet deguonies aparatas nepakeis širdies ir vistiek žmogus mirs.

Vika

nebėra duomenų, ką berašys?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS