„Švarių rankų šokis“: su rankų higiena supažindina per šokį | kl.lt

„ŠVARIŲ RANKŲ ŠOKIS“: SU RANKŲ HIGIENA SUPAŽINDINA PER ŠOKĮ

  • 0

Daugiau nei 2 tūkst. vaikų iš 80 Lietuvos ugdymo įstaigų – tiek dalyvių subūrė tradicinė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) iniciatyva „Švarių rankų šokis 17“.

„Švarių rankų šokis“ – tai nacionalinis, interaktyvus ir vienas masiškiausių sveikatos mokymo konkursų Lietuvoje, skirtas patiems mažiausiems Lietuvos vaikams. 

Konkurso dalyviams reikėjo sukurti originalų šokį, jį nufilmuoti ir, įkėlus į interneto svetainę youtube.com, atsiųsti nuorodą.

„Iniciatyvos esmė, idėja yra, kad per žaidimus, per šokį mūsų piliečiai būtų mokomi švarių rankų, kosėjimo, čiaudėjimo higienos“, – laidoje „Labas rytas, Lietuva“ kalbėjo ULAC direktorius prof. dr. Saulius Čaplinskas.

Rankas būtina plauti visuomet, kai jos yra nešvarios, pabuvus viešose vietose, visada prieš valgant, grįžus iš kiemo ar daržo, pažaidus ar paglosčius naminį gyvūną, pabendravus su sergančiu žmogumi, pasinaudojus tualetu, po darbo su nešvariais įrankiais ar indais, prieš ir po žaizdos sutvarkymo, po nosies valymo (kosint, čiaudint), pakeitus vystyklus, prieš vaiko maitinimą, prieš ir po maisto (žalios mėsos, žuvies, paukštienos) gaminimo, informuoja ULAC.

„Ant rankų gyvena milijonai bakterijų ir virusų, kurie gali sukelti ligas. Nuo daugumos žarnyno infekcinių ligų skiepų nėra, todėl pagrindinė profilaktikos priemonė – rankų higiena, kurios reikia mokytis nuo pat mažens“, – pranešime spaudai cituojamas S. Čaplinskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS