Sveikatos priežiūros įmonių atstovė: per pandemiją 80 proc. gydytojų ne kartą dirbo emociškai išsekę | kl.lt

SVEIKATOS PRIEŽIŪROS ĮMONIŲ ATSTOVĖ: PER PANDEMIJĄ 80 PROC. GYDYTOJŲ NE KARTĄ DIRBO EMOCIŠKAI IŠSEKĘ

Lietuvos darbuotojų emocinės būsenos tyrimas atskleidė, kad 80 proc. sveikatos priežiūros įstaigose dirbančių asmenų pandemijos laikotarpiu ne kartą į darbą atvyko emociškai išsekę, teigia sveikatos priežiūros paslaugų įmonių grupės personalo direktorė Giedrė Teresevičienė.

„Atlikome emocinės būsenos darbe pandemijos laikotarpiu tyrimą ir mums buvo svarbu suprasti, kaip iš tiesų emociškai jaučiasi mūsų darbuotojai (...). Apklausos rezultatai buvo pakankamai neblogi, negalėtume pasakyti, kad darbuotojai jautė stresą ar nenorėjo eiti į darbą, kad buvo sunku ir nepavyko suderinti darbo su šeima. Bet vis dėlto 80 proc. darbuotojų paminėjo, kad jie į darbą kartais eidavo jausdamiesi blogai“, – ketvirtadienį per susitikimą su psichologais, psichoterapeutais, žmogiškųjų išteklių specialistais kalbėjo G. Teresevičienė.

Anot G. Teresevičienės, pakitusi sveikatos priežiūros įmonių darbuotojų savijauta galėjo turėti įtakos jų darbo produktyvumui.

„80 proc. darbuotojų buvo emociškai išsekę ir jautėsi pakankamai blogai, vadinasi, nors jie ateina į tą patį darbą, gauna tą patį atlyginimą, tačiau pats produktyvumas žmogaus yra itin žemas, o medicinos sektoriui tai gali reikšti kai kuriais atvejais gana dideles pasekmes“, – pridūrė ji.

Be to, akcentavo G. Teresevičienė, prie pablogėjusios medikų emocinės savijautos galėjo prisidėti ir pastaruoju metu kilusi geopolitinė įtampa bei ekonominė situacija.

„Ir čia turbūt didžioji įtaka darbuotojams buvo dėl pandemijos. (...) Tačiau visus vargino bene viskas, daug griežtų taisyklių, reguliavimo, visur sklido tos pačios neigiamos žinutės ir visur aplink jau dvejus metus iš eilės ta pati tema. Prisidėjo ir karo grėsmės, ir ekonominė situacija“, – kalbėjo personalo direktorė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ką rasot nesąmonę!

ne gydytojai,o tos vargšės slaugytojas, kurios atlieka ir gydytojų darbus ir savo! o dažnai ir valytojų tik atlyginimus gauna ubagiskus ir jokiu kyšiu joms niekas neduoda!

slaugytoja

mes tai neišsekę.Gaunam centus ir dirbam už save ir kolegą,kuris serga arba metė šį kilnų darbą

Įdomu

Vis tik gydytojai dirba. Per kelis darbus vienu metu. Kada bus straipsnis apie slaugytojus ir jų padėjėjus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS