Sveikatos priežiūros įstaigų pertvarkai skirta rezoliucija atidėta | kl.lt

SVEIKATOS PRIEŽIŪROS ĮSTAIGŲ PERTVARKAI SKIRTA REZOLIUCIJA ATIDĖTA

Seimas iki kito posėdžio atidėjo  socialdemokratų inicijuotą rezoliucijos projektą, kuriuo reiškiamas nepritarimas sveikatos priežiūros įstaigų tinklo pertvarkai.

Pertraukos iki kito posėdžio  paprašė Seimo Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcija.

Seimo narys konservatorius Edmundas Pupinis nemano, kad  reikia rašyti rezoliuciją dėl įstatymo projekto, kuris šiuo metu svarstomas Seime. Jo vertinimu, tokia rezoliucija tai yra „oro virpinimas“.

Rezoliucijos projektą „Dėl nepritarimo sveikatos priežiūros įstaigų tinklo pertvarkai“ ketvirtadienį Seimui pateikęs Seimo narys socialdemokratas Eugenijus Sabutis sakė, kad rezoliucijos tikslas nėra „stabdyti, naikinti“ sveikatos sistemos pertvarką, o ją vykdant išsamiau informuoti, diskutuoti.

Anot rezoliucijos projekto, sveikatos priežiūros įstaigų tinklo pertvarka yra „neproporcinga ir diskriminacinė atskirų regionų atžvilgiu ir kelia sumaištį visuomenėje“.

Seimo rezoliucijos projektu siūloma kreiptis į Vyriausybę, prašant „išsamiai išnagrinėti Lietuvos savivaldos ir regioninių įstaigų atstovų, medikų bendruomenės ir specialistų pasiūlymus bei pozicijas, siekiant išvengti neigiamų ilgalaikių socialinių pasekmių ir užtikrinti sveikatos paslaugų tinklo stabilumą“.

Rezoliucijos projekte Vyriausybė raginama „pradėti išsamų ir atvirą svarstymą, siekiant plataus sutarimo dėl sveikatos apsaugos sistemos ir įstaigų tinklo stiprinimo.“

Rezoliucijos projekto autoriai kviečia Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnus svarstymuose ir diskusijose elgtis pagarbiai rajonuose gyvenančių žmonių bei jiems atstovaujančių savivaldybių atstovų atžvilgiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS