Sveikatos priežiūros įstaigų vadovai galės dirbti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės | kl.lt

SVEIKATOS PRIEŽIŪROS ĮSTAIGŲ VADOVAI GALĖS DIRBTI NE DAUGIAU KAIP DVI KADENCIJAS IŠ EILĖS

Parlamentarai ketvirtadienį apribojo valstybės ir savivaldybių sveikatos priežiūros įstaigų vadovų kadencijas.

Už tai balsavo 73 Seimo nariai, prieš buvo penki, vienas susilaikė.

Pagal priimtą pataisą, valstybės ir savivaldybių biudžetinių bei viešųjų sveikatos priežiūros įstaigų vadovai bus skiriami konkurso būdu penkerių metų kadencijai ir tas pačias pareigas galės eiti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Taip pat nustatytas penkerių metų „atšalimo“ laikotarpis – tos pačios įstaigos vadovu asmuo vėl galėtų būti skiriamas ne anksčiau kaip po penkerių metų nuo paskutinės kadencijos pabaigos, jeigu paskutinė kadencija buvo iš eilės antra.

Kadencijų skaičius nebus ribojamas mažoms viešosioms įstaigoms, kuriose dirba dešimt ar mažiau sveikatos priežiūros specialistų.

Jei prezidentas pasirašys minėtas pataisas, jos įsigalios nuo kitų metų sausio.

Viena iš projekto iniciatorių Laisvės frakcijos narė Ieva Pakarklytė teigė, kad neribotos kadencijos iki šiol kūrė savotišką vadovo neliečiamybę ir jam palankią, stagnuojančią sistemą, kurioje sudaromos sąlygos plisti korupcijai, nepotizmui ir mobingui.

Anot jos, nutraukus „amžinų“ vadovų viešpatavimą, įstaigų vadovai taps labiau suinteresuoti pasiekti kuo geresnių rezultatų, didės pokyčių tikimybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Efa

Pagaliau ,pasibaigs vadovu viespatavimas.......

Vitalija

tai padaryti reikėjo vėliausia prieš 5,ar 10m.Per daug užsisedėjo uźsisedėjo pareigose.Tai yra sveikintina,nes nei viena valdžia to nesiryžo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS