Profilaktiniai testavimai pagal epidemiologinius rodiklius – nuo pirmadienio | kl.lt

PROFILAKTINIAI TESTAVIMAI PAGAL EPIDEMIOLOGINIUS RODIKLIUS – NUO PIRMADIENIO

Profilaktiniai testavimai dėl koronaviruso, atsižvelgiant į savivaldybių epidemiologinius rodiklius, bus atliekami nuo pirmadienį, teigia Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Yra baigta, parengta nauja testavimo dėl koronaviruso strategija. Yra atskirti tiksliniai ir prevenciniai tyrimai. (...) Yra numatyta, kad profilaktinis testavimas bus atliekamas, atsižvelgiant į savivaldybių epidemiologinius rodiklius. Kitaip tariant, įvertinus, ar savivaldybė yra aukštos rizikos, ar – žemos rizikos“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė jis.

„Tose savivaldybėse, kuriose sergamumas yra didesnis nei Lietuvos vidurkis, reguliariai profilaktiškai bus tiriami gydymo įstaigų, slaugos įstaigų darbuotojai, taip pat pacientai. Jei kalbėtume apie tas savivaldybes, kurios yra mažos rizikos, ten tyrimai daugiau bus atliekami atsitiktine tvarka, parinkus po keletą darbuotojų“, – pridūrė ministras.

Anot ministerijos, mažos grupei priklausys tos savivaldybės, kuriose 14 dienų laikotarpio sergamumas, skaičiuojamas 100 tūkst. gyventojų, bus mažesnis už bendrą Lietuvos vidurkį, didelės rizikos – tos, kuriose sergamumas jį viršys.

Informacija apie bendrą šalies vidurkį ir sergamumą kiekvienoje konkrečioje savivaldybėje bus skelbiama Sveikatos apsaugos ministerijos interneto svetainėje.

Kaip teigia ministerija, tikslingai toliau bus tiriami visi žmonės, kuriems pasireiškia bent vienas ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomas – temperatūra, kosulys, dusulys.

Kaip ir iki šiol, bus tiriami visi naujai į ligonines planiniam gydymui guldomi pacientai, taip pat žmonės, kuriuos ištirti nurodys Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai, dirbantys infekcijos židiniuose, pavyzdžiui, kai susirgimo atvejis nustatomas bendrabučio tipo name.

Be to, ir toliau tyrimai bus atliekami siekiant patvirtinti, kad žmogus jau pasveiko, vadinamieji – pakartotiniai tyrimai.

Anot ministerijos, privalomai nebus testuojami visi be išimties iš užsienio atvykstantys ar grįžtantys keliautojai, kaip yra šiuo metu – jie bus tikrinami tuo atveju, jei jaus koronavirusui būdingus simptomus.

Iš viso Lietuvoje, penktadienio duomenimis, patvirtinti 1662 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Infekcine liga tebeserga 370 užsikrėtusiųjų, pasveiko – 1216.

Nuo COVID-19 mirė 68 asmenys, dar aštuoni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

68 mire...tyrimai pries zmoniu valia...grazumelis!kur sitos pshichozes saknys????kiek per tuos karantino menesius mire zmoniu kurie laiku negavo pagalbos?!tokios statistikos nereikia?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS