Tyrimas atskleidė: kai kurie žmonės išvalė ne organizmą, o savo piniginę | kl.lt

TYRIMAS ATSKLEIDĖ: KAI KURIE ŽMONĖS IŠVALĖ NE ORGANIZMĄ, O SAVO PINIGINĘ

  • 3

Atliktas tyrimas parodė, kad kai kuriuose sveikatinimo centruose naudoti prietaisai „Detox“ bei „SPA Cleanse“ neatitinka medicinos priemonėms keliamų saugos reikalavimų arba šias paslaugas teikiantys asmenys nurodo tikrovės neatitinkančią šių gaminių medicininę paskirtį, praneša Akreditavimo tarnyba.

Tyrimas atliktas gavus skundų dėl viešoje erdvėje reklamuojamų ir sveikatinimo centruose siūlomų modernių sveikatos procedūrų.

„Tenka apgailestauti, kad žmonių patiklumu naudojasi tos įstaigos, kurios turi licencijas teikti asmens sveikatos paslaugas, ir kuriose dirba medicininį išsilavinimą turintis personalas. Kreipiuosi į įstaigų vadovus ir medikus ragindama gerbti save ir pacientus, naudoti tik tinkamus diagnostikos bei gydymo būdus. Antraip rizikuojate netekti licencijos“, – sakė Akreditavimo tarnybos direktorė Nora Ribokienė.

Tyrimo metu nustatyta, kad organizmo „valymo“ procedūroms naudojamų kojų vonelių „Detox“ ir „SPA Cleanse“ aprašymuose nurodyta, kad šie prietaisai šalina sunkiuosius metalus, palengvina įvairių ligų simptomus, mažina skausmus ir skatina gydomąjį procesą.

Taip pat kartu su šiais prietaisais teikiami aprašymai su vandens spalvų reikšmėmis, susietomis su atskirų organų būklės diagnostika. Atsiliepimai, kuriuose pateikiama teigiama laboratorinių tyrimų dinamika, sudarė įspūdį, kad informacija pateikiama apie medicininės paskirties prietaisus.

Akreditavimo tarnybos vadovė N. Ribokienė teigia, kad jos vadovaujamos institucijos duomenimis, nėra gydymo būdų, leidžiančių pašalinti metalus per odą, todėl minėtus prietaisus nurodyta nebenaudoti bei pašalinti klaidinančią informaciją.

„Tai reiškia, kad žmonės mokėjo už procedūrą, paremtą įtaigia bei klaidinančia informacija, ir „išvalė“ ne savo organizmą, o piniginę. Atsižvelgiant į tai, kad nėra duomenų, įrodančių šių prietaisų medicininę paskirtį ir jų atitiktį nustatytiems reikalavimams, juos draudžiama teikti į rinką ir naudoti šiuos prietaisus kaip medicinos priemones“, – sakė N. Ribokienė.

Vidutiniškai viena tokia procedūra kainuoja nuo 7 iki 21 euro. Skelbiama, kad kai kurie žmonės, paveikti klaidinančios informacijos, patys įsigijo šiuos prietaisus, kurių kaina svyruoja nuo 500 iki daugiau nei 1000 eurų.

Dėl galbūt neteisėto minėtų aparatų naudojimo informuotas Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Akreditavimo tarnyba teigia, kad medicinos priemonių kategorijai yra priskiriami tie gaminiai, kurie turi medicininę paskirtį bei yra skirti ligoms diagnozuoti, gydyti bei palengvinti. Medicinos priemonių paskirtis nurodoma jų naudojimo instrukcijoje, etiketėje ir reklaminėje medžiagoje.

Lietuvos rinkai teikiamos medicinos priemonės turi atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus. Medicinos priemonių paskirtis bei sauga turi būti įrodyta klinikiniais duomenimis, už kuriuos atsakingas medicinos priemonių gamintojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

reiketu stenet iki galo,kokia istaiga ta dare,o nepalikti toliau migla,jeigu jau prasiziota buvo

Placebas

Jei žmogus įtikėjęs priemonės veiksmingumu, toksinai iš organizmo pradeda šalintis tik pamačius tą ,,stebuklingą" daiktą

ar ne

kepeninio knaipe.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS