Tyrimas: „britiškosios“ atmainos koronavirusas gali būti iki 70 proc. labiau mirtinas | kl.lt

TYRIMAS: „BRITIŠKOSIOS“ ATMAINOS KORONAVIRUSAS GALI BŪTI IKI 70 PROC. LABIAU MIRTINAS

  • 4

Jungtinės Karalystės mokslininkai atliko tyrimus ir nustatė, kad šioje šalyje aptikta koronaviruso atmaina, vadinama B.1.1.7, gali būti nuo 30 iki 70 proc. labiau mirtina už pirminį COVID-19 variantą.

Ataskaitą praėjusį penktadienį paskelbė sciencealert.com

Ankstesniais tyrimais jau buvo nustatyta, kad „britiškoji“ viruso atmaina yra lengviau užkrečiama.

Ši atmaina plinta daugelyje pasaulio šalių, o „The New York Times“ praėjusią savaitę skelbė, jog ši viruso atmaina aptikta ne mažiau nei 82 pasaulio valstybėse.

Teigiama, jog „britiškoji“ atmaina JAV plinta taip greitai, kad užsikrėtusiųjų ja skaičius padvigubėja kas 10 dienų.

Autoriai taip pat nurodė, kad „britiškoji“ viruso atmaina yra 35-45 proc. lengviau užkrečiama už kitas JAV plintančias atmainas.

Mokslininkai teigė, kad reikia atlikti daugiau tyrimų, kad būtų galima labiau suprasti „britiškosios“ viruso atmainos pavojingumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

yja

gana svaičioti, jau pabodo tas pats per tą patį. Jei taip baisu, užleiskit virš Lietuvos tarybinę geležinę uždangą, bet leiskit pagaliau lengvai kvėpuot tyru oru ir važinėt po visą Lietuvą saviem, o ne lakstūnam visokiem - su testais ar be jų lai sėdi kur iki šiol sėdėjo

gmail

tai kad kai virusas patiria uzkreciamuma didinancia mutacija, jo mirtingumas mazeja? britiskos atmainos padidejes mirtingumas su gamtos desniais kertasi - tai manau, kad arba nepasitvirtins si naujiena, arba prisizaide su greit iskepta ir iki galo dar nebaigta testuoti - nes dar nebaigti stebeti pirmieji savanoriai - "vak ci na", kuri sukuria sterilu imuniteta (ir tai jie dar patys nezino iki galo efektyvumo rodikliu - nes dar tesiami stebejimai) tik vienam baltymui, arba - kaip dar galejo buti? ar kas turit dar kokiu variantu?

Sekmes bijoti,

o UK kaip tik viruso mazeja,o me mirtingumas side ja!Ne karto nenesiojau kaukes!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS