Tyrimus dėl koronaviruso iš viso planuojama atlikti dvylikoje laboratorijų | kl.lt

TYRIMUS DĖL KORONAVIRUSO IŠ VISO PLANUOJAMA ATLIKTI DVYLIKOJE LABORATORIJŲ

Tyrimus dėl koronaviruso planuojama atlikti iš viso dvylikoje laboratorijų, sako Visuomenės informavimo grupei vadovaujantis premjero patarėjas Giedrius Surplys.

Anot jo, tai leistų padidinti tyrimų skaičių nuo šiuo metu atliekamų mažiau nei 1,5 tūkstančio iki 5 tūkstančių.

„Planas yra toks, kad turėtumėme iš viso turėti dvylika laboratorijų Lietuvoje, kurios tiria mėginius. Turėjome penkias pagrindines ligonines, įsijungia Vėžio institutas, Maisto saugos laboratorija. Likusį skaičių turėtų užpildyti privačios laboratorijos“, – spaudos konferencijoje sakė G. Surplys.

Anot jo, šiuo metu minimalus planas yra atlikti bent 1,5 tūkst. tyrimų per parą. Pastarąją parą jų atlikta 1389.

„Taip, dabar šiek tiek mažiau. Bet tai priklauso ir nuo to, iš kiek žmonių paimami mėginiai, žinome, kad srautas atvykstančiųjų iš užsienio mažėja. Planas maksimum yra 5 tūkst. per parą, tikiuosi, kad artimiausiu metu tą planą įvykdysime“, – tikino jis.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šiuo metu tyrimai atliekami visose septyniose valstybinių įstaigų ir ligoninių laboratorijose.

Pasak G. Surplio, pirmadienį tyrimai pradėti Klaipėdoje esančios „Medicina practica“ laboratorijoje, antradienį – „SK Impeks Medicinos diagnostikos centre“ Vilniuje.

SAM atstovai pabrėžia, kad privačios laboratorijos pačios mėginių neims, jose bus vykdomi tik kitose vietose, pavyzdžiui, mobiliuose patikros punktuose, paimtų mėginių tyrimai.

Lietuvoje iki šiol nustatyti 533 COVID-19 atvejai, septyni koronavirusu užsikrėtę žmonės mirė, septyni pasveiko. Iš viso atlikta per 11 tūkst. tyrimų.

Gairės: koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, tyrimai, tyrimai dėl koronaviruso, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Romualdas

Tokių pajėgumų jau senai reikėjo ,kaip ir Vokietija greitai tvarkosi ir net kitiems padeda.Aišku jų galimybės kitos ,tačiau ir žmonės laikosi tvarkos ir rekomendacijų.Gera žinia kad medikai gaus ko tikrai nusipelno ,geresni atlyginimą.Gal nors dabar bus žinoma tikra padėtis su virusu. Gal detaliau teiksit informacija .Kaip paplito virusas .po Lietuva.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS