„Versli Lietuva“: 44 proc. startuolių teigia pajutę neigiamą COVID-19 įtaką | kl.lt

„VERSLI LIETUVA“: 44 PROC. STARTUOLIŲ TEIGIA PAJUTĘ NEIGIAMĄ COVID-19 ĮTAKĄ

Neigiamą COVID–19 infekcijos įtaką teigia pajutę 44 proc. startuolių, rodo verslumą skatinančios agentūros „Versli Lietuva“ gruodį atlikta apklausa.

Kaip penktadienį Seimo Ekonomikos komiteto Aukštųjų technologijų, inovacijų ir skaitmeninės ekonomikos pakomitečio posėdyje sakė agentūros Startuolių ekosistemos plėtros skyriaus vadovė Roberta Rudokienė, 19 proc. startuolių teigia, kad pandemija juos paveikė teigiamai, 37 proc. pandemijos poveikio nepajuto.

„Neigiamą poveikį nurodę startuoliai teigė, kad sumažėjo klientų susidomėjimas ir pajamos ir jiems teko imtis tam tikrų priemonių, kad išgyventų ir veikla būtų sėkminga: 40 proc. mažino veiklos išlaidas, 15 proc. mažino darbuotojų skaičių, 14 proc. mažino atlyginimus“, – sakė R. Rudokienė.

Neigiamą poveikį nurodę startuoliai teigė, kad sumažėjo klientų susidomėjimas ir pajamos ir jiems teko imtis tam tikrų priemonių, kad išgyventų ir veikla būtų sėkminga.

Neigiamą poveikį nurodę startuoliai teigė, kad sumažėjo klientų susidomėjimas ir pajamos ir jiems teko imtis tam tikrų priemonių, kad išgyventų ir veikla būtų sėkminga.

Jos teigimu, 73 proc. startuolių nesinaudojo jokiomis valstybės teikiamomis pagalbos verslui priemonėmis: 43 proc. startuolių nurodė, kad jiems to nereikėjo, 33 proc. teigė, kad neatitiko reikalavimų.

„Tie, kurie pasinaudojo valstybės pagalbos verslui priemonėmis, dažniausiai nurodė, kad tai buvo subsidijos darbo užmokesčiui (39 proc.) ir subsidijos darbuotojams esant prastovose (33 proc.)“, – sakė „Versli Lietuva“ atstovė.

Kaip nurodė R. Rudokienė, praėjusių metų pirmo–trečio ketvirčio duomenys rodo, kad šiuo laikotarpiu startuolių sumokėti mokesčiai išaugo apie 32 proc., lyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Šiuo laikotarpiu darbuotojų skaičius startuoliuose išaugo 24 proc., 7 proc. padidėjo vidutinis atlyginimas, 28 proc. išaugo apyvartos. Eksportas augo 26 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS