A. Veryga įvardijo, kada apsispręs dėl nemokamos vakcinos nuo erkinio encefalito | kl.lt

A. VERYGA ĮVARDIJO, KADA APSISPRĘS DĖL NEMOKAMOS VAKCINOS NUO ERKINIO ENCEFALITO

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad kitais metais bus apsispręsta, ar tam tikros gyventojų grupės galėtų būti nemokamai skiepijamos nuo erkinio encefalito.

„Yra ekspertų įvairių nuomonių, vieni mano, kad viena amžiaus grupė turi būti skiepijama, kiti – kad kita. Kitais metais bus apsispręsta, tiek dėl (rizikos – BNS) grupės, tiek dėl lėšų, kiek jų reikia“, – per susitikimą su Seimo opozicija trečiadienį sakė ministras.

Konservatorė Aistė Gedvilienė klausė, ar kitiems metams numatytos lėšos kompensuojamai erkinio encefalito vakcinai.

„Jei ekspertai pasakys, kad yra prasmė ir kokias grupes skiepyti, (bus priimti sprendimai – BNS)“, – teigė ministras.

Anksčiau A. Veryga yra sakęs, kad nuo erkinio encefalito labiau prasminga būtų skiepyti vyresnius žmones, o ne vaikus, kurių imuninė sistema pakankamai atspari.

Lietuvoje sergamumas erkiniu encefalitu yra didžiausias Europoje. Patikimiausia apsauga nuo erkinio encefalito yra skiepai, tačiau Lietuvoje jie yra mokami.

Iš viso pernai šalyje registruoti 2293 Laimo ligos ir 384 erkinio encefalito atvejai. Pernai nuo erkinio encefalito mirė du žmonės, šiemet užregistruotos jau trys mirtys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

zzz

Nieko nemokamo nera. Kaip jum nedasyla, kad jei valstybe kazka kompensuoja tai ne is oro, o is mokesciu kuriuos sumoka tie patys valstybes gyventojai. Aisku gyventoju yra 3mln., o dirbanciu tik 1mln. Tai reiskia, kad visiem butu nemokama vakcina dirbantysis tures sumoket daugiau mokesciu, kad uztektu jo ir dar dvieju zmoniu vakcinacijai. Tai dirbantysis vietoj 100€ sumokes 300€ daugiau mokesciu ir gaus vakcina uz "dyka". As gal geriau uz savo pasiskiepinsiu tik mokesciu nedidinkit.

Algys

Erkes,kaip ir stumbrai,vilkai ar stirnos yra valstybei priklausantys gyviai,todel uz ju zala turi atlyginti arba nuo zalos apsaugoti(kaip nuo vilku,sernu ir t.t.)!

Ala

Dar jis svarsto,cia ner ka svarstyt o pskyrt nemoka vakcina,baisi liga
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS