A. Veryga: Raseiniams pateiktos rekomendacijos dėl karantino | kl.lt

A. VERYGA: RASEINIAMS PATEIKTOS REKOMENDACIJOS DĖL KARANTINO

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad su koronaviruso protrūkiais kovojančiai Raseinių rajono savivaldybei buvo išsiųstos Nacionalinio visuomenės sveikatos centro rekomendacijos (NVSC) dėl karantino arba kai kurių sąlygų įgyvendinimo rajone. Šie klausimai antradienį bus aptarti savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdyje.

„Vakar Raseinių savivaldybei buvo išsiųstos NVSC rekomendacijos su siūlymais dėl galimo karantino ar jo sąlygų nustatymo. (...) Lauksime savivaldybės sprendimų ir nuomonės dėl tų rekomendacijų. Matėme, kad merai jau komunikavo viešojoje erdvėje su skeptišku požiūriu į karantiną, bet lauksime oficialaus atsakymo, lauksime, ką nuspręs komisija“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Ministras padėkojo medikams savanoriams, kurie sutiko atvykti ir dirbti Blinstrubiškių socialinės globos namuose, kur dėl COVID-19 židinio trūksta medikų.

„Dalis slaugos personalo jau buvo rasta. Buvo problema su gydytojais, noriu padėkoti gydytojams, kurie pasisiūlė savanoriauti ir keliauti į šią įstaigą. Tikimės, kad savivaldybė užtikrins visas jiems reikalingas darbo, atlygio, apgyvendinimo sąlygas ir medikai galės prisidėti prie šitos situacijos sprendimo“, – teigė A. Veryga.

Raseinių savivaldybei buvo išsiųstos NVSC rekomendacijos su siūlymais dėl galimo karantino ar jo sąlygų nustatymo.

Nors Raseinių meras Andrius Bautronis skeptiškai įvertino karantino režimo įdiegimą rajone, A. Veryga teigė, kad, prieš priimant galutinį sprendimą, bus išklausyta specialistų nuomonė.

„Yra bendraujama su savivaldybe, su meru. Mero teigimu, jie praktiškai visas rekomendacijas, kurios yra pateiktos, jų vertinimu, yra įsidiegę ir papildomai karantino nereikia. Bet vėlgi sakau – tai yra mero vertinimas. Aš suprantu, kad jis yra preliminarus, iki komisijai apsisprendžiant, nes manau, kad ten daugiau specialistų pasisakys, ir tada bus priimamas sprendimas“, – teigė A. Veryga.

Kreipėsi į medikus

Sveikatos apsaugos ministras socialiniame tinkle kreipėsi į medikus kviesdamas laikinai padirbėti Raseiniuose, kur situacija dėl koronaviruso sudėtinga.

„Deja, bet antroji banga taip pat negailestingai paveikia pačias pažeidžiamiausias visuomenės grupes“, – feisbuke rašė A. Veryga.

„Šiuo metu labai sudėtinga situacija susiklostė Raseiniuose. Koronavirusas (COVID-19) išplito ir Blinstrubiškių socialinės globos namuose. Čia gyvena pažeidžiamiausia gyventojų grupė. Juose susirgus ir darbuotojams, nebeliko personalo, kuris galėtų tinkamai rūpintis šių globos namų gyventojais. Savivaldybei nepavyksta rasti medikų, kurie sutiktų atvykti ir talkinti.

Kalbamės dėl galimos pagalbos su gydymo įstaigomis, tačiau visose įstaigose dabar – tikras darbymetis ir joms nėra lengva.

Neturime ir tiesioginių mechanizmų, kaip ten deleguoti ar skirti pagalbą. Tad kreipiuosi viešai ir prašau atsiliepti galimus savanorius gydytojus (užtektų medicinos gydytojo licenciją turinčių gydytojų), kurie sutiktų padėti ten esantiems gyventojams.

Jei sutiktumėte padėti ir laikinai ten padirbėti, labai laukčiau Jūsų žinutės ar komentaro man. Žinoma, galite rašyti ir tiesiogiai Raseinių merui“, – rašė A. Veryga.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rici

Kas gavo tukstantinius priedus ministerijoje,pirmyn i Raseinius,nors tiek kazka apciuopiamo padarytu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS