A. Veryga pripažįsta: dalies su COVID-19 kovojančių medikų nepasiekia didesnės algos | kl.lt

A. VERYGA PRIPAŽĮSTA: DALIES SU COVID-19 KOVOJANČIŲ MEDIKŲ NEPASIEKIA DIDESNĖS ALGOS

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pripažįsta, kad dalies su koronavirusu kovojančių medikų ministerijos skirtos lėšos priedams už pavojingą darbą ir algų didinimui nepasiekia ir tai, pasak jo, nutinka dėl įvairių priežasčių.

„Gavome tokių žinučių, kad dalis įstaigų pasielgė visiškai neatsakingai – puolė mokėti tuos priedus visiems, be jokio pasirinkimo, kas irgi, matyt, yra ne visiškai logiška ir teisinga, jau, pirmiausia, tų medikų, kurie iš tikrųjų dirba židiniuose ar dirba pavojingą, rizikingą darbą, atžvilgiu. Kadangi tai yra naujas mechanizmas, matyt, ir tam tikrų nesusipratimų neišvengsime“, – LRT radijui pirmadienį sakė ministras.

Kalbėdamas apie lėšas, skirtas pačių medikų atlyginimų didinimui, jis tvirtino, kad net ir turėdamos pinigų, kai kurios įstaigos neskubėjo didinti algų.

Administracijai buvo tų pinigų nepagailėta, tuo tarpu medikams nebuvo išmokėti tie atlyginimai.

„Dar daugiau – administracijai buvo tų pinigų nepagailėta, tuo tarpu medikams nebuvo išmokėti tie atlyginimai“, – tikino jis.

A. Veryga priminė, jog ministerija skelbia atlyginimų žemėlapį gydymo įstaigose ir paragino medikus atidžiau sekti pateikiamą informaciją, ją palyginti su kitomis įstaigomis bei bendru kontekstu šalyje.

„Raginame ir steigėjus – savivaldybes, kurios dauguma yra tų įstaigų steigėjai, pasidomėti, kaip atrodo situaciją jų savivaldybės įstaigose ir vis tik klausti vadovų, kas atsitiko su lėšomis, kurios buvo skirtos gydymo įstaigoms ir kodėl jos nepasiekė medikų. Nes ministerija, tiesiogiai nedarbindama medikų, kito mechanizmo, kaip tik viešumas, nelabai ir turi, kaip priversti tuos pinigus atiduoti medikams“, – tvirtino ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

jaunuolis

drauge nuo pat pradžių dirbo universitetineje su covid infekuotais asmenimis (ne sesele ir ne valytoja), jau 2-3 mėn negavo jokio priedo, nei cento, šiukšlės

klp

Šunys loja-veryga ir ministerijos klerkai toliau uždarbiauja po 6000 eurų per mėn.

taigi

Man patiko konserwoidinio Brolerio kliedesiai, esą respiratoriai, kaukės ir karantinas žemina žmones ir yra antidemokratiškos, o pats klykia kad reikia įvesti "demokratinę" karinę padėtį :)))) Net kariuomenės vadas ir Prezidentas turėjo įsiterpti .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS