A. Zimnickas: tyrimai atliekami laiku, laukti gali tekti nebent atsakymo | kl.lt

A. ZIMNICKAS: TYRIMAI ATLIEKAMI LAIKU, LAUKTI GALI TEKTI NEBENT ATSAKYMO

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas Vytautas Zimnickas sako, jog visi tyrimai dėl koronaviruso atliekami laiku, o ilgiau palaukti gali tekti dėl to, kad ruošiamas atsakymas.

„Gali būti, kad paties atsakymo reikia laukti, bet ne kad ištirta būtų“, – BNS sakė jis.

Laboratorijos vadovas sako neturintis atsakymo, kodėl Vilniaus savivaldybės atstovai teigia, esą tyrimų tenka laukti kelias paras.

„Nežinau, čia yra dėl politikos. (...) Nežinau, nesiremiu viena laboratorija, gali būti dokumentų tvarkyme, ir tiek. Nežinau“, – sakė jis ir plačiau klausimo nekomentavo.

Terpių yra, dėl jų nėra tikrai problemų. Tiesiog pačios ligoninės ne visą laiką pamato, kad baigėsi, ir tiek. Terpės yra gaminamos pas mus ir mes jas tikrai spėjame ir padaliname. Nėra problemos.

A. Zimnickas taip pat pabrėžė, jog šiuo metu visų tyrimams reikiamų priemonių turima, o terpės, dėl kurių stygiaus buvo sunerimusi Klaipėda, gaminamos vietoje ir pristatomos laiku.

„Terpių yra, dėl jų nėra tikrai problemų. Tiesiog pačios ligoninės ne visą laiką pamato, kad baigėsi, ir tiek. Terpės yra gaminamos pas mus ir mes jas tikrai spėjame ir padaliname. Nėra problemos“, – tikino jis.

Jis sako, kad šiuo metu „kantriai laukiama“ atvykstančios papildomos įrangos, o šiuo metu esami pajėgumai leidžia ištirti 1,5 tūkst. mėginių per parą.

Lietuvoje iki penktadienio ryto patvirtinti 345 naujojo koronaviruso atvejai, keturi žmonės mirė.

Per ketvirtadienį ištirti ištirti 1175 ėminiai. Bendrai iki šiol iš viso ištirti 5495 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso.

Gairės: Vytautas Zimnickas, laboratorijos vadovas, koronavirusas, tyrimai, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS