Nepamirškite šių dalykų, jei ruošiatės slidinėti pirmą kartą | kl.lt

NEPAMIRŠKITE ŠIŲ DALYKŲ, JEI RUOŠIATĖS SLIDINĖTI PIRMĄ KARTĄ

  • 6

Tikriausiai kiekvienas sutiksite, kad naujo hobio išbandymas suteikia tiek džiaugsmo ir jaudulio, tiek nerimo ir netikėtumų. Kad ir kuo nuspręstumėte užsiimti, reikia tinkamo pasiruošimo: galbūt tai tam tikri įrankiai, nusiteikimas, priemonės, apranga ar įranga. Kaip bebūtų, kasmet vis labiau populiarėja slidinėjimas slidėmis arba snieglente – šiuo hobiu galite užsiimti tiek Lietuvoje, tiek išvykę į kalnuotas užsienio vietoves. Jei sumanėte išbandyti šį sportą, įsitikinkite, kad turite tinkamą aprangą, įrangą ir apsaugą.

Slidinėjimo apranga

Slidinėjimas – išties aktyvus užsiėmimas, tačiau šviežias sniegas ir žvarbūs orai tinkamai nepasiruošus gali ne juokais apgadinti pirmąją patirtį. Sukaitus, o tada sušalus, galima rimtai susirgti, o nemalonūs prisiminimai gali priversti nebenorėti matyti nei sniego, nei kalnų. Kad išvengtumėte tokių nemalonių netikėtumų, pirmiausia pasirūpinkite tinkama apranga: termo rūbais ir neperšlampomis kelnėmis bei striuke, taip pat nepamirškite pirštinių, aptemptos kepurės (kad eitų užsidėti šalmą) bei šiltų kojinių. Kaip bebūtų, slidinėjant pirmą kartą nesinori pirkti naujutėlaičių rūbų – gali būti ir taip, kad toks hobis nepatiks, tad būtų sumanu apsilankyti Think Twice internetinėje vintažinių rūbų parduotuvėje ir aprangą įsigyti internetu. Šitaip ne tik atrasite tinkamą aprangą, bet ir dailiai atrodysite!

Slidinėjimo įranga

Jei esate sportiškas ir įsitikinęs, kad slidinėjimas slidėmis arba snieglente jums tikrai patiks, galite iškart įsigyti įrangą, kad nereikėtų kaskart leisti pinigų nuomos punkte. Be to, slidinėti su savo paties slidėmis ar snieglente bus daug smagiau ir maloniau. Panaršykite skelbimuose, socialiniuose tinkluose ar net laikraščiuose – galbūt kažkas parduoda savo įrangą. Turėkite omenyje, kad su trumpesnėmis slidėmis bus lengviau atlikti staigius posūkius, o jei mėgstate greitį, rinkitės ilgesnę porą. Panašios taisyklės galioja ir snieglentėms: jei esate pradedantysis, rinkitės trumpesnę lentą, o jei mėgstate greitį – ilgesnė. Bet kokiu atveju, jei esate aukštesnis nei vidutinio ūgio žmogus, geresniam manevringumui labiau tiktų ilgesnė snieglentė. Žinoma, visada galite pirkti ir naują įrangą – kad žinotumėte, kas jums tiks labiausiai, apsilankykite bet kurioje sportinės įrangos parduotuvėje ir pakalbėkite su konsultantu.

Slidinėjimo apsauga

Slidinėjimas gali būti gana pavojingas, jei netinkamai saugomės – vienas klaidingas slydimas ir atostogos kalnuose gali pasibaigti ligoninės priimamajame. Kad išvengtumėte tokių nesklandumų, būtinai pasirūpinkite šalmu, kelių ir riešų apsaugomis. Šalmas apsaugos galvą nuo bet kokių sutrenkimų – tai itin svarbu, nes ne visada galime suvaldyti kritimo trajektoriją ir smūgį, o kelių apsaugos pasirūpins sąnarių apsauga. Riešų apsaugos itin tiks pasirinkusiems slidinėti su snieglente, mat krentant, kad ir kaip norėtumėme, labai svarbu nesiremti rankomis į žemę – šitaip labai lengva gauti traumą, tad visada stenkitės kristi ant minkščiausios kūno vietos, užpakalio.

Taigi, pasirūpinę tinkama apranga, įranga ir apsauga, galėsite visavertiškai pasimėgauti slidinėjimu slidėmis ir snieglente!

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kablis

Pamiršo ramentus,liaudyje kastyliais vadinamus paminėt.

senelis

nepamirškyte uždėti slides, straipsnis apie nieką pasirodimas koks aš protingas

mečka

Jei ruošiatės slidinėti kalnuose - visų PIRMA būtini akiniai. Tai apsauga nuo saulės ir nuo snaigių. Be akinių menkiausias sniegelis ir rūkot kamputyje, O saulėtos dienos poveikį akims pajausit vakare.Dėl slidžių - pernai pasitaikė idealiai išlaikytos Atomic su apkaustais už 20 jievrų. Skelbimus verta peržiūrėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS