Papuošalai iš aukso: nuo auskarų iki žiedų | kl.lt

PAPUOŠALAI IŠ AUKSO: NUO AUSKARŲ IKI ŽIEDŲ

  • 1

Nusprendę papildyti savo papuošalų dėžutę naujais dirbiniais, dažnai atsižvelgiame ir į jų medžiagas, nuo kurių priklauso pagrindinės jų ypatybės. Jau daugybę metų savo pozicijų tarp jų neužleidžia papuošalai iš aukso, kurie gali pasiūlyti ne vieną solidų privalumą. Šį kartą aptarsime tieks juos, tiek ir plačią auksinių aksesuarų įvairovę.

Kodėl verta rinktis auksinius papuošalus?

Kalbant apie auksinių papuošalų privalumus, labiausiai norėtųsi išskirti šiuos aspektus:

Protinga investicija. Auksas ilgus metus nepraranda ne tik savo populiarumo – taip pat nekrenta jo vertė, tad iš šio metalo pagaminti papuošalai gali tapti ilgalaike investicija. Tuo labiau, kad jie pasižymi įspūdinga tarnavimo trukme ir drąsiai gali būti perduodami iš kartos į kartą. Tačiau nereikėtų manyti, jog tokie dirbiniai yra itin brangūs: nors prabangos ir elegancijos jiems tikrai netrūksta, šiuos papuošalus galima įsigyti pakankamai geromis kainomis.

Teigiama įtaka sveikatai. Auksinius papuošalus gali naudoti net ir tie, kurie turi jautresnę, į alergijas linkusią odą – šis metalas yra hipoalergiškas. Maža ta, kartais teigiama, kad jis gali turėti naudos ir mūsų sveikatai ir bendrai savijautai. Reguliuojama kūno temperatūra ir kraujotakos sistema, malšinami skausmingi patinimai ar uždegimai. Ar tuo tikėsite, priklausys tik nuo jūsų pačių, tačiau sunku nesutikti, kad tokie papuošalai gali gerokai padidinti pasitikėjimą savimi.

Nesenstanti išvaizda. Auksiniai papuošalai ilgus metus neužleidžia savo vietos populiariausių tendencijų sąrašuose ir nepanašu, kad ši situacija greitu metu pasikeistų. Tokie dirbiniai yra itin elegantiški ir labai universalūs – juos galima naudoti tiek ypatingomis progomis, tiek ir kasdienybėje. Tuo labiau, kad šis metalas dažnai derinamas su kitomis medžiagomis, o sumanūs kūrėjai suteikia galimybę rinktis iš labai įvairiapusiško tokių papuošalų asortimento. Jie tinka įvairaus amžiaus moterims, o kartais jais susižavi ir vyrai.

Auksinių papuošalų tipai

Nusprendę patys įsitikinti auksinių papuošalų privalumais, galėsite rinktis iš šių variantų:

Auskarai. Tai – vieni mėgstamiausių moterų aksesuarų, kurie nuolatos puošia ausis. Tiesa, kai kurie iš jų puikiai tinka ir ypatingoms progoms: tuomet pravartu pagalvoti apie brangakmeniais papuoštus aksesuarus. Auksiniai auskarai gali būti prigludę prie ausų, kabantys, itin masyvūs ar vos pastebimi – tikėtina, kad savo papuošalų dėžutėje turite ne vieną tokių dirbinių porą.

Kaklo papuošalai. Grandinėlės ir kiti kaklo papuošalai taip pat dažnai yra gaminami iš aukso. Kaip ir visi kiti auksiniai juvelyriniai dirbiniai, jie gali būti kuriami pasitelkiant baltąjį, raudonąjį arba geltonąjį auksą. Atskirai galima įsigyti ir pakabukus, kurie šiems aksesuarams suteiks daugiau unikalumo – ypač tuomet, jeigu atitinkamas ženklas jums turės ir simbolinę reikšmę.

Žiedai. Tai dar vieni labai populiarūs auksiniai papuošalai, kurie itin dažnai perkami sužadėtuvėms, vestuvėms ar ypatingoms progoms. Galėsite rinktis iš skirtingų jų dydžių, storių ir susipažinsite su įvairiais brangakmeniais papuoštais dirbiniais. El. parduotuvėje Pigu.lt auksiniai žiedai nustebins plačiu pasirinkimu: čia tikrai surasite sau tinkamiausius.

Apyrankės. Galiausiai turėtų būti paminėtos ir auksinės apyrankės, kurios puikiai dera prie visų kitų aukščiau aptartų papuošalų. Tokie aksesuarai gali būti visiškai auksiniai, o kiti turi tik nedidelius aukso akcentus – priklausomai nuo šio aspekto, gan ženkliai gali skirtis ne tik šių papuošalų išvaizda, bet ir kaina.

Be minėtų papuošalų, rinkoje tikrai pavyks surasti ir daugiau auksinių aksesuarų, kurie derės prie jūsų puoselėjamo įvaizdžio. Jei vertinate aukštą kokybę ir norite įsigyti nesenstančius papuošalus, šie neabejotinai bus vienas geriausių pasirinkimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Protinga investicija.

Papuošalai nėra jokia investicija, nereikia meluoti ir kvailinti žmonių. Nuneškit bet kurį savo dirbinį pirktą parduotuvėje į lombardą ir pamatysit "investiciją" 40 proc kainos jeigu gausit bus labai gerai. Investicija yra aukso luitai, aukso rubliai ir garsių meistrų aukso dirbiniai kurių paprastos pardės neparduoda. O aukso bižuterija PC yra skirta kvailiams ir pigiausiam auksui realizuoti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS