Šį sezoną – aksomo ir pūkinių striukių renesansas | kl.lt

ŠĮ SEZONĄ – AKSOMO IR PŪKINIŲ STRIUKIŲ RENESANSAS

  • 3

Praėjusį vasarį ir kovą mados dizaineriai didžiosiose mados sostinėse Niujorke, Londone, Milane ir Paryžiuje demonstravo 2016 m. rudens ir žiemos sezono kolekcijas. Parodyta šimtai kolekcijų ir tūkstančiai skirtingų drabužių derinių. Mados žurnalistė Isabelle Braun laidai „Euromaxx“ pristato aktualiausius šaltojo sezono derinius.

I. Braun atsirinko pačias ryškiausias tendencijas ir vėliau apie tai rašė internetiniame mados žurnale „Modepilot“. Žinoma Vokietijos mados redaktorė patarė, kaip išsirinkti drabužius, kurie džiugintų visą šaltąjį sezoną.

„Mados tendencijos išsilaiko ilgiau nei vieną sezoną, tarp žieminių drabužių yra daugiau madingų daiktų, nes žmonės tiesiog daugiau rengiasi“, – pasakoja I. Braun.

2016 m. žiemą pats madingiausias audinys – aksomas. Dabar iš jo siuvami įprasto kirpimo kasdieniai drabužiai ir net sportinė apranga. Lentynas užkariauja sportinis laisvalaikio stilius, sportiniai drabužiai derinami su kasdieniais. Mados tinklaraštininkės teigimu, ši tendencija greitai iš mados neišeis.

Renesansą išgyvena ne tik aksomas, bet ir pūkinės striukės. Kuo striukė didesnė – tuo madingesnė.

„Šiemet ypač madinga viena detalė – tokia striukė turi būtinai būti nukritusi nuo pečių. Dar pamatysime, kaip ši tendencija atsispindės gatvėje“, – teigia mados žinovė.

Dvi praeitų metų mados tendencijos buvo aktualios ir šiemet. Pirmoji – „Gucci“ stilius. Pasak I. Braun, daugybė mados namų perėmė „Gucci“ stilių ir ėmė derinti įvairius raštus – gėles, nėrinius, spalvų kontrastus. Maksimalizmas sukuria naują moteriškumą, jį paryškina.

Antroji tendencija – priešingos lyties drabužių perėmimas. Riba tarp vyriškų ir moteriškų drabužių beveik išsitrynusi.

„Moterims skirti kostiumai vis dažniau siuvami iš tradiciškai vyriškiems kostiumams naudojamų audinių, o vyrų madoje randame vis daugiau moteriškų elementų“, – teigia mados ekspertė.

Aktualiausi šio sezono deriniai – LRT KULTŪROS laidos „Euromaxx“ reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

juokdariai

turgaus striukėse norite rasti natūralų žasies pūką??????

tttttttt

na taip, turbūt svarbiausia, kad išsitrintų riba tarp lyčių. Paskui trinsim šeimų riba, paskui valstybių... tol, kol visi ištrinsim ir tapsim paprasčiausiais varžteliais, kuriuos sukinės kas norės ir kur norės. Tad, pradėkim nuo drabužių tą išsitrynimą.

Pirkeja

Ka veza-ta perka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS