Vasaros saulės nualintai odai – kaukių atostogos | kl.lt

VASAROS SAULĖS NUALINTAI ODAI – KAUKIŲ ATOSTOGOS

  • 0

Nors po atostogų sugrįžome į darbus pailsėję, kartais oda išduoda, kad ja vasarą nebuvo tinkamai pasirūpinta. Saulė, vėjas, sūrūs jūros purslai ir permainingas oras turi įtakos odos grožiui ir sveikatai. Jai reikėtų pagalbos – dvi savaites intensyviau palepinti odą kaukėmis, o paskui grįžti prie įprastos rutinos.

Namudinės priemonės – ne išeitis

Gydytoja dermatovenerologė Asta Dumbliauskienė sako, kad nuomonė, jog viską, ką dedame į skrandį, galime tepti ir ant odos, neteisinga. Namuose gaminant kaukes reikia turėti itin daug žinių apie savo kūną, odą, chemines medžiagas, o jų turime tikrai ne visi.

„Pirmiausia, tokios odos kaukės gali alergizuoti: kartais joms naudojamas medus, kiaušiniai, vaisiai ar uogos. Jei jose yra natūralių vaisių rūgščių (naudojant, pavyzdžiui, raugintus kopūstus ar obuolius), reikia žinoti, kokia rūgščių koncentracija, kiek tokią kaukę saugu laikyti ir svarbiausia – ar ji tinka konkrečiam odos tipui. Jei žmogui, kurio oda riebi, ji nepakenks, to negali tikėtis tie, kurių oda itin sausa“, – įspėja gydytoja dermatovenerologė.

Ji įspėja ir dėl aliejaus: jei itin sausą odą patepsime aliejumi, nieko tokio, bet jei ji riebi ar mišri, gali kilti problemų. Beje, aliejus turėtų būti kosmetinis, skirtas blynams kepti veido odai netiks – užsikimš poros ir kentėsime nuo spuogų.

„Jei norime, kad kaukės būtų veiksmingesnės, jose turėtų būti aktyvesnių ingredientų. Produktuose iš virtuvės jų tikrai yra daug mažiau nei kosmetikos gamintojų produktuose“, – teigia gydytoja.

Asta Dumbliauskienė. „Vilma Filma Photography“ nuotr.

Ne tik prieš miegą

Turbūt vienos universaliausių – drėkinamosios kaukės, nes, pasak gydytojos A. Dumbliauskienės, bet kokio tipo odai dažniausiai trūksta drėgmės.

„Tik reikia žinoti, kad joks aliejus odos nedrėkina, nors kartais ir girdžiu tokią nuomonę. Pravartu ieškoti kaukių su hialuronu – jis universalus drėkinantis ingredientas, kuris tiks visiems odos tipams“, – atkreipia dėmesį gydytoja.

Lakštines kaukes galima užsidėti ir iš ryto, prieš einant į darbą, – oda paskaistės, atrodys gaivesnė, kartais nebereikės teptis net kremo.

Taupant laiką ir siekiant geresnio efekto, gydytoja pataria naudoti lakštines kaukes. „Jos – puikus šiuolaikinės odos priežiūros atradimas. Jas įprasta užsidėti vakare, nes ir kolagenas, ir elastinas, kurie reikalingi mūsų odos grožiui, gaminasi naktį, kol miegame. Tačiau lakštines kaukes galima užsidėti ir iš ryto, prieš einant į darbą, – oda paskaistės, atrodys gaivesnė, kartais nebereikės teptis net kremo“, – sako A. Dumbliauskienės.

Intensyvi pagalba

„Tradiciškai kaukes rekomenduojama naudoti porą kartų per savaitę, bet jei norima odą atgaivinti po vasaros karščių ir pasirūpinti savo grožiu, siūlyčiau tokias dviejų savaičių atostogas odai – lakštines drėkinamąsias kaukes galime dėtis kasdien, o paskui grįžti prie įprastos odos priežiūros rutinos. Jei kaukės maitinamosios, jas naudoti reikėtų rečiau“, – pataria gydytoja dermatovenerologė.

Ji primena būtinai paskaityti kaukės naudojimo instrukciją ir svarbiausia – pasitikrinti galiojimo laiką.

„Dažnai moterys pasideda itin veiksmingą kaukę ir laiko kokiam nors svarbiam įvykiui, bet paskui pamiršta, o po kurio laiko, pasibaigus galiojimui, ji gali ne padėti, o pakenkti“, – primena A. Dumbliauskienė.

GALERIJA

  • Vasaros saulės nualintai odai – kaukių atostogos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS