Lietuvos atstovai triumfavo šunų parodoje Milane | kl.lt

LIETUVOS ATSTOVAI TRIUMFAVO ŠUNŲ PARODOJE MILANE

  • 0

Italijoje, Milane, birželio 11–14 d. vykusioje Pasaulinėje šunų parodoje nugalėtojais tapo veislynas iš Lietuvos. Tarp parodos metu vykusių konkursų laimėtojų – ir jaunosios mūsų šalies šunų vedlės Goda Šulcaitė ir Augusta Močiulskytė. Lietuviai ir jų augintiniai varžėsi tarp 68 šalių atstovų, kurie parodoje pristatė daugiau nei 300 skirtingų veislių šunis, rašoma pranešime spaudai.

„Pasauliniuose kinologijos renginiuose ant nugalėtojų pakylų vis dažniau matome Lietuvos atstovus. Akivaizdu, kad lietuviai darosi vis aktyvesni ir vis labiau stengiasi investuoti į savo šunis. Labai svarbu, kad drauge pasidžiaugę laimėjimais, padrąsintume kolegas, pasidalintume patirtimi, patarimais ir tokiu būdu siektume bendro tikslo – kelti kinologijos lygį Lietuvoje. Svarbu parodyti pasauliui, kad ir šioje srityje lietuviai gali būti geriausiais“, – sako veislyno „Tauro kennel“ savininkė Janita Januškauskaitė-Plungė, kuri džiaugėsi parodos organizavimo profesionalumu, puikia informacijos sklaida, erdvėmis.

J. Januškauskaitės-Plungės vadovaujamas veislynas „Tauro kennel“ antrą kartą iš eilės Pasaulinėje parodoje išrinktas geriausiu Maltos bišonu veislynu bei pateko į geriausių visų parodoje dalyvavusių veislynų dešimtuką. Šio veislyno parodoje pristatytas Pomeranijos špicas "We Stars And Tauro Akela" šios veislės mažylių klasėje buvo išrinktas geriausiu bei užėmė trečiąją vietą tarp visų parodoje dalyvavusių mažylių.

Iš viso parodai buvo registruota beveik 30 tūkst. šunų. Daugiausia jų atsivežė parodos šeimininkai italai, taip pat – dalyviai iš Vokietijos, Prancūzijos, Suomijos, Rusijos. Jos atstovas – barzdotasis kolis "Ops I Did It Again Del Cuore Impavido" (savinininkė – O. Klimova) tapo gražiausio pasaulio šuns titulo savininku. Atitinkamai, kitais metais kinologus ir veisėjus Pasaulinė šunų paroda kvies į Maskvą.

GALERIJA

  • Lietuvos atstovai triumfavo šunų parodoje Milane
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS