Bus pristatytas 28 mokslo institucijų vykdomų mokslinių tyrimų vertinimas | kl.lt

BUS PRISTATYTAS 28 MOKSLO INSTITUCIJŲ VYKDOMŲ MOKSLINIŲ TYRIMŲ VERTINIMAS

  • 1

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje pirmadienį bus pristatytas mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklos vertinimas ir jo rezultatai.

Vertinimo rezultatus pristatys švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas ir Lietuvos mokslo tarybos pirmininkas Gintaras Valinčius. 

Kaip pranešė ministerija, vertinimą atliko tarptautiniai ekspertai. Jie nagrinėjo Lietuvos mokslo ir studijų institucijų atliekamų mokslinių tyrimų ir eksperimentinės veiklos kokybės lygį tarptautiniame kontekste, šios veiklos ekonominį ir socialinį poveikį.

Apie 150 ekspertų komandą sudarė nariai iš 26 užsienio šalių, tarp kurių ir mokslininkai iš Jungtinės Karalystės Kembridžo, Birmingamo, Liverpulio universitetų, Prancūzijos Sorbonos, Norvegijos Groningeno, Vienos technologijos, Helsinkio, Berlyno technikos, Barselonos, Stokholmo universitetų, Airijos Trejybės koledžo ir daugelio kitų aukšto lygio mokslo ir studijų institucijų.

Vertinime dalyvavo iš viso 28 Lietuvos mokslo ir studijų institucijos - 15 universitetų ir 13 mokslinių tyrimų institutų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cha

Jau kažkam parūpo pinigų perskirstymas - bus "reitingavimas"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS