Mokslininkų atliktas tyrimas šokiravo gyventojus: per žingsnį nuo mirties? | kl.lt

MOKSLININKŲ ATLIKTAS TYRIMAS ŠOKIRAVO GYVENTOJUS: PER ŽINGSNĮ NUO MIRTIES?

  • 7

Belgijos mokslininkai tyrė gyventojų sveikatą regione, kuriame įsikūrusios septynios metalo perdirbimo įmonės. Rezultatai šokiravo – gyventojų organizme rasta arseno, švino ir fosforo dalelių. Valdžia liepė gyventojams imtis atsargumo priemonių, pavyzdžiui, reguliariai plauti rankas, kruopščiai plauti vaisius ir daržoves, vengti vartoti vietinių vištų kiaušinius, pranešė LNK.

Tyrime dalyvavo netoli metalo perdirbimo gamyklų gyvenantys paaugliai. Precedento neturintis tyrimas atskleidė, kad metalo smulkintuvų skleidžiamos toksiškos dulkės kelia pavojų netoliese gyvenančių gyventojų sveikatai. Tyrimo duomenimis, savanorių organizme rasta trijų teršalų: arseno, švino ir fosforo.

Tyrimo rezultatai išgąsdino vietos gyventojus. „Dabar jau tikrai žinome, kad tai, kas išmetama į orą, yra pavojinga sveikatai. Turime sodą, kai kurie kaimynai laiko vištų, turi daržus. Visa tai baigėsi“, – teigė vietos gyventoja.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Kai kurie žmonės įsitikinę, kad gyvenimas šalia gamyklų – tiesus kelias į mirtį. „Ši informacija man kelia nerimą, nes ateityje galime susirgti įvairiomis ligomis. Pavyzdžiui, po dešimties metų susirgsime vėžiu, nežinodami, nuo ko konkrečiai“, – kalbėjo gyventojas.

Sužinojusi tyrimo rezultatus, Valonijos valdžia tiesiog rekomenduoja vietos gyventojams imtis atsargumo priemonių. „Gerai plaukite rankas, vaisius ir daržoves, nevalgykite vietinių vištų kiaušinių“, – rekomendavo Valonijos aplinkos ministrė Céline Tellier.

Tyrime dalyvavo savanoriai, gyvenantys 3 km spinduliu nuo metalo perdirbimo gamyklų. Aplinkosaugininkai žada reikalauti, kad būti imtasi priemonių taršai sumažinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

raskite vietą Žemėje

kur bet kokia pramoninė veikla neturi kažkokio neigiamo poveikio žmogaus sveikatai. Tai gal nėra ko čia tuščiai plepsėti.

jo

O kaip su šiukšlių degintojais, ypač Kaune šalia daugiabučių - ar kas ištyrė ką jie išmeta į atmosferą ir koks poveikis miesto gyventojams?

ttt

O kaip su Baisiogala...??tai, taip pat žadama statyti metalo gamyklą .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS