Socialinės globos namuose aptiko 21-erių metų moterį, sveriančią vos 13 kilogramų | kl.lt

SOCIALINĖS GLOBOS NAMUOSE APTIKO 21-ERIŲ METŲ MOTERĮ, SVERIANČIĄ VOS 13 KILOGRAMŲ

Socialinės globos namuose „Rūpestis“, esančiuose Tomsko srityje (Rusija), aptiko neįgalią 21-erių metų moterį, sveriančią mažiau nei 13 kilogramų.

Dėl šio įvykio iškelta baudžiamoji byla. Apie tai pranešė šio regiono žmogaus teisių gynėja Jelena Kartašova pokalbyje su vtomske.ru.

Pasak žmogaus teisių atstovės, ji aptiko tragiškos būklės moterį birželio mėnesį per tradicinį vizitą į socialinės globos namus. J. Kartašova pabrėžė, kad svoris 13 kilogramų įrašytas medicinos dokumentuose, o iš tiesų moteris sveria dar mažiau.

Paaiškėjo, kad moteris į „Rūpestį“ pateko iš vaikų internato, kuriame gyveno visą laiką. Itin mažai sverianti ligonė nebendrauja su žmonėmis ir visą laiką guli.

„Jai diagnozuota daugybė ligų, tarp jų ir sunkus protinis atsilikimas“, –  pasakojo J. Kartašova.

Po jos kreipimosi regioninė prokuratūra pradėjo patikrinimą. Paaiškėjo, kad dar 2021 metais vienos ligoninės gydytojas rekomendavo moterį maitinti specialiu energetiniu mišiniu. Tačiau internatas jo neturėjo, o įsigijo tik šių metų viduryje.

Maža to, 2021-aisiais medikai pripažino, kad jaunai moteriai reikalinga paliatyvioji slauga, tačiau internatas neturi licencijos teikti tokias paslaugas.

Galų gale vietos policija iškėlė baudžiamąją bylą pagal straipsnį „Palikimas be pagalbos, kai gresia pavojus“.

Pasak žmogaus teisių gynėjos, šiuo metu neįgalios moters sveikata stebima.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Na kam taip toli

Nuvažiuotų žurnalistai į Kaun o Griniaus slaugos ligoninę ir pašiurptų iš siaubo, ypač antrame aukšte, kas ten dedasi. Taigi ten senelių marinimo ligoninė, kurioje patekę, užsilenkia per kelias dienas, geriausiu atveju pagyvena iki mėnesio, bet ne daugiau. Atvažiuokit be įspėjimo, pabudėkit ten nors parą, ir įsitikinsit patys kuo jie maitinami, kas ir kaip juos maitina, kaip prižiūrimi, kodėl jie kaip mat miršta, ir nereikės perduoti žinių iš Rusijos.

As

Sunku patiketi. Kaip ji dar gyva

Tam >tam

Kas tie visi ? Tavo palatos kolegos ? Visi pabegot ar tik tu vienas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS