Pakaunės menininkui A. Obcarskui padėkota už ištikimybę gimtajam kraštui | kl.lt

PAKAUNĖS MENININKUI A. OBCARSKUI PADĖKOTA UŽ IŠTIKIMYBĘ GIMTAJAM KRAŠTUI

Vienas žinomiausių pakaunės krašto menininkų, kurio darbai vertinami ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniu mastu, yra Zapyškyje gimęs ir Garliavoje gyvenantis tapytojas Antanas Obcarskas. Jis neseniai grįžo iš Vokietijos, o dabar ruošiasi parodai, kuri gruodžio pabaigoje vyks Seule (Pietų Korėja). Į šią šalį A. Obcarskas veža paveikslus iš ciklo „Pumpuras“.

A. Obcarskas parodose dalyvauja nuo 1982-ųjų, daug jų surengta užsienyje. Tapytojo darbų yra įsigijęs Lietuvos dailės, MO, Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejai, Lipės krašto savivaldybė, Detmoldas (Vokietija), Emschertal-Museum, Herne (Vokietija), Das Kleine Museum – Kultur auf der Peunt, Weissenstadtas (Vokietija), Rabindranatho Tagore centras, Kalkuta, (Indija), Naujojo Sončo apskrities (Lenkija) muziejus, įvairios organizacijos bei privatūs kolekcininkai Lietuvoje ir užsienyje.

Ketvirtadienį dailininkas A. Obcarskas keliolika savo drobių pakabino Kauno rajono savivaldybės patalpose. Jomis galės pasigrožėti ne tik darbuotojai, bet ir su reikalais atvykę gyventojai, svečiai.

Menininkas nepamiršta savo gimtinės, kurios gamta yra svarbus jo įkvėpimo šaltinis. Daugelyje jo paveikslų bures kelia, plaukia arba ilsisi prišvartuoti vieni mėgstamiausių tapytojo objektų – laivai. Ir tai suprantama, nes A.Obcarsko vaikystė prabėgo Zapyškyje, Nemunu leidžiant laivelius arba stebint, kaip upės vandenis skrodžia dideli motorlaiviai.

Prieš keletą metų, pasak pranešimo, A. Obcarskas apdovanotas Kauno rajono savivaldybės Garbės ženklu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jolanta

Puikus dailininkas. Paveikslai tokiuose solidžiuose muziejuose randasi! Linkiu tolimesnės sėkmės.

Jo

Ir paroda prasta, dirbtiniai tokie vaizdai.

Rička konjunktūrininkas

Reikia kažką pagerbti, bet kaip menininkas jis silpnas. Tik tiek, kad draugelių iš "stepžukės" dėka buvo priimtas į seniai neegzistuojančią "Angies" grupę. Tuo ir išgarsėjo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS