300 kg sveriantis kaunietis problemos šaknis surado vaikystės traumose: buvo sunku | kl.lt

300 KG SVERIANTIS KAUNIETIS PROBLEMOS ŠAKNIS SURADO VAIKYSTĖS TRAUMOSE: BUVO SUNKU

  • 18

31-erių kaunietis Tomas Maročka neslepia, kad jo kūnas iš dalies tapo kalėjimu. Vyras sveria daugiau nei 300 kg. Neseniai T. Maročka ryžosi ryžtingiems pokyčiams ir chirurginei intervencijai. Jis papasakojo nuo ko atsirado problemos su svoriu. Anot T. Maročkos, viskas prasidėjo dar vaikystėje.

Jau būdamas dvyliktokas, T. Maročka svėrė daugiau nei 100 kg. Anot jo, ūmios bėdos prasidėjo tada, kai jam buvo penkeri. Emocinę traumą jam sukėlė tada įvykusios tėvų skyrybos.

„Tėvai skyrėsi, kai man buvo penkeri. Tada per metus priaugau 10 kilogramų. Svoris augo kiekvienais metais. O dabar turime tai, ką turime“, – kalbėjo T. Maročka.

Šiandien vyras spėlioja, kad vaikystės traumos galėjo sukelti didžiulį emocinį stresą. T. Maročka minėjo nuolatinius tėvų konfliktus, vykusius dėl tėvo priklausomybės. Galiausiai santykiai pasibaigė skyrybomis. Būdamas mažas, stresą pradėjo malšinti malonumu, patiriamu sočiai prisivalgius. Palaipsniui tai peraugo į priklausomybės nuo maisto ratą, iš kurio jis nebeištrūko.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Stresą malšindavau maistu. Mokykloje nuskambėdavo skambutis – visi eina į pamoką, o aš į valgyklą bandelių ir kompoto“, – prisiminė T. Maročka.

Anot pašnekovo, dabar vaikystės patirtis jis supranta kitaip, tačiau būdamas vaiku to tiesiog negalėjo išgyventi ir suprasti tinkamai.

„Buvo sunku. Tau penkeri metai, mama sukrauna tėvui daiktus ir tėvas išeina. Prasidėjo mokykla, patyčios, kiemas“, – sakė T. Maročka.

T. Maročkos nuomone, įtaką traumai ir nevalingai streso valdymui gali padaryti net ne taip suprastas žvilgsnis ar žodis.

„Į tave pasižiūri, nusijuokia ir tu galvoji, kad juokiasi iš tavęs. Gali prisigalvoti tai, ko nėra“, – apie sunkias patirtis pasakojo kaunietis.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

tai kad

cia tikriausiai teveliai pasistenge taip vaika nupeneti, nes jo jau ir mazo nuotraukose matosi kad jau turi virsvorio,

Tokiam svoriui tai sportas jau nebepades

tai tegul skrandzio operacija padaro susiaurina ar ka ten kad apetito didelio nejaustu ir nepersivalgytu.

būna vaikystėje

šaukštelį už tėvelį, šaukštelį už mamytę ir štai rezultatas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS