Akademijos miestelio bendruomenė džiaugiasi pokyčiais | kl.lt

AKADEMIJOS MIESTELIO BENDRUOMENĖ DŽIAUGIASI POKYČIAIS

  • 3

Kauno rajono savivaldybės vadovai kartu su Akademijos seniūnijos bendruomene lapkričio 20 d. apžiūrėjo atliktus darbus ir įmūrijo „Gerumo trinkelę“ – vaisingo bendradarbiavimo simbolį.

Pasidžiaugti tikrai yra kuo: rekonstruota pagrindinė miestelio arterija – Pilėnų gatvė, sutvarkytas žiedas, įrengta lietaus nuotekų sistema, apšvietimas, atnaujinta parkavimo aikštelė, pastatyti modernūs požeminiai atliekų konteineriai, sutvarkyti daugiabučių kiemai.

„Tai seniai brandintas projektas, kurį mes visi kartu įgyvendinome. Dar laukia daug darbų, o svarbiausias – pradėtas statyti šiuolaikinis, daugiau kaip 9 mln. eurų vertės Vytauto Didžiojo universiteto Ugnės Karvelis gimnazijos priestatas“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Už laiku atliktus darbus meras įteikė padėkas bendrovės „Kauno keliai“ projektų vadovei Kristinai Mockapetrienei, įmonės „Radė“ projektų vadovui Mindaugui Dabužinskui ir darbų vadovui Giedriui Nevedomskui, TIS LT direktoriui Tadui Puišiui. Už iniciatyvas dėkota aktyviam Akademijos bendruomenės nariui, „Gerumo trinkelės“ sumanytojui Dainiui Šeronui.

„Mūsų miestelyje įvyko didžiulių pokyčių: išeini į kiemą ir jautiesi tarsi būtum sveikatingumo zonoje. Stenkimės matyti daugiau gėrio ir grožio, mažiau blogio, tada ir darbai geriau seksis“, – kalbėjo miškininkas Jonas Ravinskas, dėkodamas bendruomenei, savivaldybės vadovams ir darbininkams už atliktus darbus.

Statybinė technika Akademijoje dirbti pradėjo pernai: „Radė“ 0,5 km Pilėnų gatvėje paklojo naują asfalto dangą, įrengė šaligatvius, ties Tako gatve atnaujino žiedinę sankryžą. Šioje gatvėje jau veikia lietaus nuotekų sistema. Kad po rekonstrukcijos kuo ilgesnį laiką nereikėtų ardyti naujos dangos, bendrovės „Kauno energija“ ir „Kauno vandenys“ atnaujino dalį požeminių inžinerinių tinklų. Buvo pagerintas eismo dalyvių saugumas, įrengiant iškiliąsias perėjas, atitvarus, saugumo saleles, gatvės ir šaligatvio apšvietimą, atnaujinta autobusų stotelė.

Pernai seniūnija ėmėsi dar vieno darbo: atnaujino takus, kurie buvo duobėti ir pavojingi. Saugesnės ir patogesnės tapo atkarpos nuo Pilėnų g. 10 iki 14 namo ir Tako g. nuo 1 iki 5 namo. Šiemet seniūnija įrengė pėsčiųjų taką Pilėnų g. 7–Mokyklos g. 2 su apšvietimu ir jungiamuosius takus į kitų dviejų daugiabučių namų kiemus.

Pagal Kauno rajono daugiabučių gyvenamųjų namų kiemų tvarkymo programą renovuota dešimt daugiabučių kiemų. Juose atsirado šaligatvių, daugiau stovėjimo vietų automobiliams.

Akademijoje įrengti požeminių komunalinių atliekų surinkimo konteineriai – pirmieji tokio tipo konteineriai Kauno rajone. „Palyginti su antžeminiais, požeminiai konteineriai turi nemažai pranašumų: jie užima mažesnį plotą, skleidžia mažiau nemalonių kvapų, mažiau šiukšlinama šalia“, – vardijo Aplinkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Marius Čelka.

Pernai seniūnijoje atnaujintas apšvietimas nuo Tako g. 11 iki Pilėnų g. 14 namo. „2022 m. įrengėme trylika naujų, šiuolaikiškų apšvietimo atramų su elektros energiją taupančiomis lempomis“, – pasakojo Akademijos seniūnas Skirmantas Nominaitis.

Seniūnija kartu su bendruomene stengiasi gražinti aplinką. Pernai Akademijos gyventojo D. Šerono, seniūnijos ir savivaldybės pastangomis Pilėnų gatvės skvere pasodinti 22 ąžuoliukai, išauginti iš rinktinių Lietuvos ąžuolų gilių.

Jau yra parengtas Akademijos miestelio dalinis želdynų rekonstrukcijos projektas, kurį laipsniškai įgyvendinant viešos erdvės taps dar žalesnės ir jaukesnės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Stumbras

Makūnai, tik Domeikavos nepamiršk, ten gerumo trinkelių tikrai nepakaks

V.

O kokiomis gerumo trinkelėmis išklos meras tamsias duobėtas alėjas Domeikavoje , vedančias į naujai ruošiamą kalėjimą Stumbro 3? Ar ne gėda KRS , kad diskriminuoja mūsų bendruomenę ? Kad negirdi 12000 żmonių , kad apdovanoja duobėmis, tamsa ir kaliniais ?

ringaudai aš.

Taip AKADEMIJĄ sutvarkė už nemažus pinigus, o prašant ringaudų seniūnės , kad bent greiderį paskolint išlygint privažiavimus, atsakymas jokių šansų-pinigų nėra.o reikia tik maždaug iki kelių 000 eu..Kaip visada, svarbiausia -straipsnis. Bent suteikite info,nes negaunų tikrai, ka reikia pateikti ir kada, ir kokius dokumentus, kad sutvarkyti kelią.ko reikia?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS