Aleksoto gyventojai įspėja dėl sukčių: prisidengia neįgaliųjų organizacijomis ir renka pinigus | kl.lt

ALEKSOTO GYVENTOJAI ĮSPĖJA DĖL SUKČIŲ: PRISIDENGIA NEĮGALIŲJŲ ORGANIZACIJOMIS IR RENKA PINIGUS

  • 9

Aleksoto bendruomenėje užvirė diskusija apie tai, jog prie prekybos centrų sukčiai prisidengia įvairiomis neįgalių žmonių organizacijomis ir taip renka pinigus. Vietiniai gyventojai ragina neprarasti budrumo ir pinigų tokiems rinkėjams neduoti, nes jokia organizacija tokiu būdu aukų nerenka.

Pildo sukčių kišenes

Socialinio tinklo „Facebook“ grupės „Aleksoto bendruomenė“ nariai pradėjo diskutuoti dėl pastaruoju metu pastebimų sukčių rengiamų neva aukojimo akcijų. Apgavikai prisidengia neįgaliųjų organizacijomis ir taip bando iš praeivių iškaulyti pinigų.

„Prie prekybos centrų renkasi žmonės, prašantys paaukoti pinigų neįgaliųjų organizacijoms. Noriu atkreipti jūsų dėmesį, kad nei viena neįgaliuosius atstovaujanti organizacija neina prie prekybos centrų ir neprašo aukoti pinigų grynaisiais. Visos tokios organizacijos yra priklausomos nuo savivaldybių, valstybės biudžeto, neįgaliųjų departamento lėšų. O jeigu ir yra gaunama kokia nors parama, visa ji turi būti apskaityta, todėl toks paramos rinkimo būdas yra negalimas. Jeigu susidursite su tokiu atveju, labai prašau neaukokite nei vieno cento, nes tie pinigai tikrai nebus panaudoti neįgaliųjų labui. Jie tiesiog atguls sukčių kišenėse. Būtų kur kas naudingiau, jei išvydę tokį atvejį skambintumėte 112“, – bendruomenės narius įspėjo Laura S.

„Anksčiau jie apsimesdavo neįgaliaisiais, o dabar ėmė prisidegti organizacijomis, taip bando gauti daugiau“, – pridūrė įrašo autorė

Kitas Aleksoto gyventojas nurodė, kad jam teko susidurti su pinigų rinkėja, kuri pakiša popieriaus lapą, ant kurio prirašytos neva kitų žmonių paaukotos sumos. Tokie apsimetėliai dažnai tuose lapuose prirašo netaisyklinga lietuvių kalba neva, kad pinigai bus skirti kokiai organizacijai paremti ar neįgalių namų statyboms.

„Perduota policijai, pradėtas „tyrimas“, bet panašu nė velnio neįdomu jiems ir niekas nevyksta. Tai Europoje paplitusi schema, net ir lapai vienas prie vieno tik išversti. Iškviesta policija atvažiavo gal tik po pusantros valandos, tyrėjas susisiekė po savaitės, tokiais tempais gal po metų ir pradės jų ieškot prie parduotuvių“, – savo patirtimi pasidalijo Karolis.

Patys apsimeta neįgaliaisiais

Sukčiai iš praeivių pinigus traukia ne tik prisidengdami neįgaliųjų organizacijomis, bet taip pat ir patys vaidindami neįgaliuosius. Gyventojai ne kartą stebėjo, kaip viešosiose erdvėse pinigus renka neva traumuoti, šlubuojantys, kurti žmonės. Tačiau surinkę pinigų staiga pagyja ir net lazdelės pasiremti nebereikia.

„Viena tokia „kurčnebylė“ rinko... Daviau 5 eurus. Buvo nepatenkinta“, – prisiminė Džiuginta ir pripažino, kad tokiu būdu užkibo ant sukčių kabliuko.

„Aš irgi pasimoviau. Ir tik į parduotuvę įėjusi supratau, kad veikiausiai apkvailino“, – antrino Aušra.

Kiti kauniečiai teigė, kad taip pinigus neva aukoms renkantys asmenys pastebimi ne tik Aleksote, tačiau ir kitose Kauno vietose. Tai vienas toks etatinis neva neįgalus vis pinigus kaulija „Akropolyje“, kiti sutinkami centrinėje miesto dalyje.

Pranešimas – prieš kelias savaites

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai portalui kauno.diena.lt nurodė, kad prieš kelias savaites buvo gautas pranešimas, kad Veiverių gatvėje prie prekybos centro moteris prašo pinigų iš aplinkinių.

Visgi, šį kartą galimo sukčiaus pareigūnams pričiupti nepavyko. Nuvykus nurodytu adresu pinigus renkantis asmuo nepastebėtas, todėl laikoma, kad pranešimas tąkart nepasitvirtino.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Hmmm

Buvau pagaves viena tamsaodi storuliuka, tipo nebilys, prie Ermitazo rinko irgi vaikams pinigus.

Ę

Vienas prie pramones pr vaiksto cigonas, praso 30, 50 eur vaikams, bet nemoka lietuviskai tai nebiliu apsimetineja, rumunas tikriausia ar moldovas.

buvo

Prie Kalniečių poliklinikos irgi prašinėjo su lapais rumunė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS