Atliekų tvarkymo centras per plauką išsaugojo 102 mln. litų | kl.lt

ATLIEKŲ TVARKYMO CENTRAS PER PLAUKĄ IŠSAUGOJO 102 MLN. LITŲ

Kauno regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) per plauką išsaugojo 102 mln. litų ES paramos. Šios investicijos bus skirtos dviem atliekų rūšiavimo centrams statyti.

Kauno regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) per plauką išsaugojo 102 mln. litų ES paramos. Šios investicijos bus skirtos dviem atliekų rūšiavimo centrams statyti.

"Mes buvome įsitikinę savo teisumu. Smagu, kad nuojauta nenuvylė", – džiaugėsi KRATC direktorius Kęstutis Balčiūnas.

Jei direktoriaus nuojauta būtų nuvylusi, pro Kauno regioną galėjo praplaukti atliekoms tvarkyti skirti 102 mln. litų. Tokia ES lėšų suma bus skirta dviem atliekų rūšiavimo gamykloms statyti Palemone ir Kėdainių rajone.

KRATC skelbto rūšiavimo centrų įrengimo konkurso nugalėtoju jau senokai galėjo būti paskelbta bendrovė "RTS Infra Cunstruction", tačiau konkursą sustabdė viešųjų pirkimų procedūrų pažeidimus įžvelgusi Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

KRATC tarnybos nutarimą apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui, kuris rugpjūtį paliko galioti VPT nutarimą. KRATC nenusileido į pasiskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, nuo kurio sprendimo priklausė viso projekto sėkmė. Jei teismas būtų palikęs galioti VPT nutarimą, naujam konkursui skelbti, jo nugalėtojui paskelbti ir centrams statyti nebūtų pakakę laiko.

"Jeigu teismas būtų pasakęs, kad konkursas vyko neteisėtai, nebūtų jokių šansų spėti paskelbti naujo", – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.
Vyriausybė jau buvo pasirengusi tam, kad projektas Kaune gali žlugti – Aplinkos ministerijoje rengtas nutarimas, kuris leistų nepanaudotas paramos lėšas perkelti į vandentvarkos projektus. Tačiau praėjusią savaitę Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paskelbė neskundžiamą nutartį – KRATC pažeidimų nepadarė.

"VPT turėtų prisiimti bent jau moralinę atsakomybę. Juk dėl šios tarnybos buvo viskas vilkinama iki pavojingos ribos", – VPT priekaištų turėjo D.Ratkelis.

Naujų atliekų rūšiavimo centrų atsiras visuose Lietuvos regionuose. Tam numatyta 450 mln. litų ES paramos lėšų. Nuo 2015 m. į sąvartynus galės patekti tik išmetamųjų atliekų. Visa kita turės būti perdirbama arba panaudota kaip biokuras.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

samas

Nafik Germanija. Vaizganto g .prie mano namu yra visi konteineriai.Kozna antradieni isveza ,svara, mes uz tai mokam.Klausimas!,kur bedos.Apsileideliai,ypac jaunimas,nori gerai giventi,o nenori atlieku rusioti.Bene, as 1 pensinikas is 19 butu tai padarau. K. D. kalkit i galva, kad stiklo butelys vaziuotu i SFA,vot jaunimui krosvodas,kas tai

Tadai Širvinskai

kada sukurpsi straipsni apie neukiska kauno svaros direktoriu,kuris nesprendzia problemu kauno mieste,padares bardaka su gigantiskais konteineriais kaip bananu valstybei,issivysciusiose salyse tokio bispridelo nera su konteineriais,zmones moka uz tai ka ismeta ,o ne uz tai ka atveza kiti ir isvercia prie konteineriu kurie yra nutrenkti ir neaptverti.

monopolis

kauno svaros direkturiu maza papurtyti per teismus,parazitas visiskai neukiskai tvarko savo versla.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS