Čekiškėje – turkiško maisto šventė seneliams: restoranas surengė socialinę akciją | kl.lt

ČEKIŠKĖJE – TURKIŠKO MAISTO ŠVENTĖ SENELIAMS: RESTORANAS SURENGĖ SOCIALINĘ AKCIJĄ

  • 1

Turkiško maisto restoranas "Mangal" surengė socialinę akciją ir vienai dienai virtuvę perkėlė į Čekiškės socialinės globos namų kiemą. Į nuošalų Kauno rajono miestelį atvyko ir pramogų pasaulio atstovai, kurie serviravo maistą, nešiojo lėkštes ir bendravo su namų gyventojais.

Iš Šiaurės Kipro kilęs virtuvės šefas Guralas Karabulutas prieš porą metų Kauno Laisvės alėjoje atidarė restoraną, kuriame lietuvius ėmė pažindinti su turkiškos virtuvės paslaptimis. Minint antrąjį restorano gimtadienį, vyrui gimė idėja aplankyti žmones, kurie į jo restoraną užsukti neturi galimybės.

"Mano antroji pusė yra kilusi iš Lietuvos, todėl ne kartą jūsų šalyje lankiausi kaip svečias. Pastebėjau, kad čia nedaug turkiškos virtuvės restoranų, nors lietuviai ją mėgsta. Ne kartą esu girdėjęs, kad mūsų restorane jie jaučiasi kaip Stambule ar Antalijoje. Tą jausmą norėjome suteikti ir žmonėms, kurie negali atvykti į restoraną dėl savo amžiaus, riboto judėjimo, sveikatos ar kitų priežasčių", – pasakojo G.Karabulutas.

Idėja: minint antrąjį restorano „Mangal“ gimtadienį, virtuvės šefui G.Karabulutui (pirmas kairėje) kilo mintis aplankyti žmones, kurie į jo restoraną užsukti neturi galimybės. / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Akcijoje dalyvavę režisierius Andrius Žiurauskas, aktorės Sandra Daukšaitė-Petrulėnė ir Justė Zinkevičiūtė, TV laidų prodiuserė Gintarė Kreipavičiūtė bei boksininkas Daugirdas Šemiotas serviravo maistą, talkino virtuvėje ir bendravo su globos namų gyventojais.

"Mačiau laimingus žmonių veidus, ir tai yra svarbiausia, – tvirtino A.Žiurauskas. – Žmonės iš Turkijos, Indijos ar Bangladešo, būtent kokie dirba "Mangal" virtuvėje, yra jau mūsų kasdienybė: bičiuliai, draugai, kaimynai. Tai žmonės, kurie atvažiavo į mūsų šalį kurti laimės ir sau, ir kitiems. Maistu, svetingumu turime galimybę pasakyti, kad visi esame to paties pasaulio žmonės ir galime džiaugtis kartu."

Į Čekiškę atvykęs boksininkas D.Šemiotas irgi padirbėjo padavėju. Sportininkas juokavo, kad nors jo rankos ir tvirtos, bet lėkštes nulaikyti buvo nelengva. "Šis renginys – jautrus ir įsimintinas", – tvirtino boksininkas.

"Turėjau nuostabius senelius, todėl manau, kad privalome atiduoti duoklę senjorams, skirti jiems savo laiko. Laimė prisidėti prie viso, kas čia įvyko", – kalbėjo aktorė S.Daukšaitė-Petrulėnė, renginyje dalyvavusi su dukra Elze.

GALERIJA

  • Idėja: minint antrąjį restorano „Mangal“ gimtadienį, virtuvės šefui G.Karabulutui <span style=color:red;>(pirmas kairėje)</span> kilo mintis aplankyti žmones, kurie į jo restoraną užsukti neturi galimybės.
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vaida

Labai grazu ir sveikntina nuostabi ideja padovanoti senjorams tokia grazia svente ...sekmes jums jusu geruose darbuose

SUSIJUSIOS NAUJIENOS