Daugiabutį Kaune puola tarakonai: žmonės priversti palikti namus | kl.lt

DAUGIABUTĮ KAUNE PUOLA TARAKONAI: ŽMONĖS PRIVERSTI PALIKTI NAMUS

  • 46

Kaunietis Šarūnas prieš dvejus metus Kaune, K. Petrausko gatvėje, nusipirko butą, tačiau čia gyventi nė nepradėjo, praneša LNK.

Priežastis XXI-ajame amžiuje – sunkiai įtikima – neįmanoma suvaldyti kaimynės, kuri į savo butą tempia šiukšles ir tarakonais užkrėtė viską aplink.

„Jei norime patekti į butą, iš pradžių reikia pasiruošti“, – aiškino kaunietis, purkšdamas visus buto durų kraštus, ir juokavo, kad tada vietiniai gyventojai – tarakonai apsiverčia kojomis į viršų.

Vyras sakė, kad situacija šiemet tapo nebevaldoma. „Augina milijonus tarakonų, kurie visur plinta, visur eina. Ir mums su jais kovoti dabar padeda tik paukščiukai, kurie gatvėje vaikštančius tarakonus kartais pagauna“, – kalbėjo vieno iš butų savininkas Šarūnas Aukštakalnis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Esą moteris į butą tempia viską, ką randa konteineryje, ar ji pati čia gyvena, neaišku, nes buto durys visuomet praviros. Jos nebeužsidaro nuo šiukšlių gausos, virstančios per šonus. „Aš pats esu išmetęs į konteinerį senus batus. Kai atėjau prie buto, prie jos durų jau buvo padėti tie batai. Prisitempia visokiausių šiukšlių ir maisto atliekų. Smarvė – baisi“, – pasakojo kaunietis.

Gyventojai sako pastebėję, kad situacija suprastėjo atšilus orams. „Sparčiai dauginasi ir čia jau epideminio lygio. Juk pas mus yra ir vaistinė, ir parduotuvė, ir baras veikia. Jų sąlygos irgi nepavydėtinos, nes kovoti, kada židinys nesunaikintas, yra neįmanoma“, – teigė daugiabučio gyventoja Loreta Skirmuntienė.

Tai mūsų jau net ne prašymas, o tiesiog riksmas – gelbėkite nuo tų tarakonų armijos.

Daugiabutis jungiasi su kitais pastatais – įmonėmis ir net odontologų kabinetais. Tarakonai jau visur –  verslininkai nebežino, ko griebtis. „Jau ir į Savanorių prospekte esančio didžiulio komercijos centro patalpas pas mus pradėjo ateiti tokie nusiskundimai. Tai mūsų jau net ne prašymas, o tiesiog riksmas – gelbėkite nuo tų tarakonų armijos, kuri dabar ypatingai suįžūlėjo“, – kalbėjo verslininkė Lina Šatrovienė.

Šiame name greit nebeliks gyventojų, žmonės priversti palikti namus. „Dabar stovi dalis butų tušti. Dėl vieno žmogaus niekas negali čia gyventi. Tik galbūt vyresnio amžiaus žmonės – jie neturi, kur dėtis“, – spėjo kaunietis Šarūnas.

Kadangi tai – privatus moters butas, nieko padaryti negali nei daugiabutį administruojanti įmonė. Ji kreipėsi į teismą. „Buvo gautas ieškinys, kuriame buvo prašoma įpareigoti atsakovę į jai priklausantį butą įleisti įgaliotus asmenis ir sudaryti jiems sąlygas atlikti šiukšlių išvežimo bei kitus buto sutvarkymo darbus, siekiant sustabdyti antisanitarines sąlygas“, – sakė Kauno apylinkės teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Birželio 16 dieną teismas ieškinį tenkino visiškai. Jį galima skųsti per 20-mt dienų, tačiau moteris kol kas to nepadarė. „Teismo sprendimu atsakovė yra įpareigota apmokėti visas išlaidas: tiek susijusias su buto tvarkymo darbais, tiek bylinėjimosi išlaidas“, – aiškino teismo atstovė.

Butą sutvarkius, gyventoja, jeigu ji sutiks, turėtų pasirūpinti savivaldybės Socialinių paslaugų skyrius. „Teikiame socialinės priežiūros ir specialiąsias socialinės priežiūros paslaugas, t. y. apgyvendinimo ir apnakvindinimo paslauga. Socialiniai darbuotojai organizuoja asmenims atkurti savarankiškumą, integraciją“, – vardijo Kauno socialinių paslaugų centro socialinė darbotoja Irma Zabulionienė.

Į šią istoriją įtraukta ir policija, skundus apie moterį per šiuos metus gavusi jau tris kartus. Policijoje pradėta administracinių nusižengimų teisena.

Rašyti komentarą
Komentarai (46)

Anonimas

na ir laikai atejo nera tvarkos tarakonai visur eina ir negali iskuopti buta tai valdzia turi ta moteris susimoketi uz ka ji susimokes jei ji neturi uz ka sako tuokie zmones yra nesveiki

Jogaila

Kitaicai tai tarakonus ,sako, valgo, tai gal ir kiti iš tų kraštų anūko draugų gali juos čia išgaudyti kulinariniais sumetimais?

Daugiabučio \\\\\.../////

"privilegijos".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS