Ežerėlyje šurmuliavo jaunimas | kl.lt

EŽERĖLYJE ŠURMULIAVO JAUNIMAS

  • 2

Po Ežerėlio durpynus ir aukštapelkes paskutinę rugsėjo dieną vaikštinėjo beveik 100 dalyvių iš įvairių pakaunės vietovių.

Jaunimą į žygį, palinkėjęs puikių įspūdžių ir geros nuotaikos, išlydėjo vicemeras Paulius Visockas.

Žygio vadovas Paulius Vilkevičius grupę lydėjo pro Ežerėlio durpyną senojo siaurojo geležinkelio pėdomis. Kelionė vyko per nedidelius ežeriukus, kurie susiformavo išeksploatuotuose durpyno plotuose. Išskirtiniu kraštovaizdžiu pasižyminčiose auštapelkėse žygeiviai buvo supažindinti su specifine tų vietų augalija, gyvūnija, paukščiais.

Kiekvienas žygeivis buvo apdovanotas atminimo medaliais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to_ONTĖ

Na tikrai nerekomenduoju ten plaukioti, VIeta pelketa, iskritus is valties galima ir i pelke nugrimzt. Beje neseniai paskraidyta virs to ezeriuko, tikrai geriau matos nei is kosmoso, net ir dugna kai kur galima iziuret... youtu.be/OiDBSAUak98?feature=shared

ONTĖ

Nuo Ežerėlio tolimiausias ežeras pavadinimo neturi. Spėju, kad jis buvo iškastas pirmaisiais metais, kai durpynas pradėtas eksploatuoti. Aš buvau prie jo, padariau kelias nuotraukas. Noriu išplaukti su gumine valtimi, bet reikia gerai pasiruošti. Man 74 metai. Jei , kas buvote tame ežere, parašykite prašau.Šį ežeą galima pamatyti tik nuotraukoser iš kosmoso.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS