Gyvybės langelyje Kaune palikta dvejų metų mergaitė | kl.lt

GYVYBĖS LANGELYJE KAUNE PALIKTA DVEJŲ METŲ MERGAITĖ

Gyvybės langelyje Kaune sekmadienio vakarą rasta dvejų metų mergaitė.

„Tai yra vyriausias paliktas vaikas gyvybės langelyje. Prieš tai 2013 metais, taip pat Kaune, buvo paliktas 1 metų 7 mėnesių berniukas“, – pirmadienį feisbuke paskelbė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė.

Kaip pranešė Kauno ligoninė, gyvybės langelyje nuskambėjus skambučiui lopšyje rasta mergaitė. Ji buvo užklota pledu, tvarkingai aprengta, vaikštanti ir kalbanti. Mergaitė buvo perduota už tolesnę vaiko priežiūrą atsakingoms tarnyboms.

Kaip pranešė Policijos departamentas, 19.36 val., V. Putvinskio gatvėje, pastate, gyvybės langelyje, palikta apie dvejų metų amžiaus nenustatytos tapatybės mergaitė.

Mergaitė pristatyta į ligoninę.

Tėvai per tris mėnesius mėnesius gali bandyti susigrąžinti vaiką.

„Svarbu pasakyti, kad tėvai turi 3 mėnesius pakeisti savo sprendimą. Ir priėmus kitą sprendimą – būtų suteikta visa reikalinga pagalba. Jo nepakeitus – vaikui ieškoma šeima pasirengusi priimti ir įvaikinti“, – sako I. Skuodienė.

Policija įprasta tvarka surinko medžiagą pagal Baudžiamojo kodekso 158 straipsnį, numatantį atsakomybę už vaiko palikimą. Už naujagimio palikimą gyvybės langelyje atsakomybė nėra taikoma. Naujagimio palikimas yra anonimiškas, tėvų neieškos teisėsauga ar vaiko teisių gynėjai.   

Svarbu pasakyti, kad tėvai turi 3 mėnesius pakeisti savo sprendimą. Ir priėmus kitą sprendimą – būtų suteikta visa reikalinga pagalba.

Gyvybės langelis yra speciali patalpa, į kurią įdėjus naujagimį ar vaiką, budintį personalą pasiekia signalas ir auklėtojos skubiai pasirūpina vaiku, kuriuo negali ar nenori rūpintis patys tėvai.

Šiuo metu gyvybės langeliai Lietuvoje veikia maždaug dešimtyje įstaigų įvairiuose šalies miestuose.

Šiemet tai yra penktas gyvybės langelyje paliktas vaikas.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos duomenimis, nuo gyvybės langelių įsteigimo 2009-siais iki dabar juose buvo palikti 95 vaikai, 16 iš jų tėvai susigrąžino.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Bronius

Gal laikas Vyriausybei susirūpinti eiliniu piliečiu , o neužsiiminėti rietenomis ir draudimu kūrimu . Matyti mergaites mamai buvo labai sunku gyventi, gal ir valgyti neturėjo už ką nusipirkti.Kainos tai didžiausios Europos saj.

Pakrante

Zaliakalnieti,tave būtų įkišti gerai į tą langelį,bet tu netilpsi,ir nafik tu kam reikalingas !

Anonimas

Gal nebuvo jokio vsiko? Tok antis laiudizia nuraminti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS