Kauniečiai užfiksavo keistus blyksnius: kelis vakarus stebėjo šviesas be jokio garso | kl.lt

KAUNIEČIAI UŽFIKSAVO KEISTUS BLYKSNIUS: KELIS VAKARUS STEBĖJO ŠVIESAS BE JOKIO GARSO

  • 45

Rokuose gyvenanti kauniečių šeima ketvirtadienio ir penktadienio vakarais stebėjo danguje rausvus blyksnius, kurie neskleidė jokio garso, tad gyventojai suabejojo, ar tikrai čia žaibai.

Su portalo kauno.diena.lt skaitytojais kaunietė Evelina pasidalijo vaizdais, kuriuose matyti penktadienį, apie 23 val., užfiksuoti šviesos blyksniai. Vaizdo įraše matyti, kad tolumoje nereguliariai sublyksi šviesa.

„Šie rausvi blyksniai pasirodo tik vakare, kai sutemsta. Vakar ir užvakar pastebėjome juos maždaug Vilniaus ir Jonavos kryptimi, jokių griausmų nesigirdėjo, tai ir suabejojome, ar tai tikrai gali būti žaibai“, – dėstė skaitytoja.

Šie rausvi blyksniai pasirodo tik vakare, kai sutemsta.

Penktadienio vakarą blyksniai buvo matyti ir iš Eigulių, tačiau čia gyventojai manė priešingai. „Su vyru vakare vaikštinėjome, taip pat matėme blyksnius, bet mums pasirodė kaip žaibai be griausmų. Šis gamtos reiškinys lyg amalu vadinamas. Pas mane kaime, kai žaibuodavo be griaustino, sakydavo, kad tai – malanka. Bet buvo gal kiek keista, kad tokie žaibai buvo iš giedro dangaus, nes gal tik tolumoje buvo vienas kitas debesėlis, o virš mūsų galvų – žvaigždėtas dangus“, – savo pastebėjimais pasidalijo kaunietė Judita.

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su Kauno meteorologijos stotimi. Atsiliepusi specialistė peržvelgė duomenis ir nurodė, kad vakar, apie 23 val., Kaune nelabai buvo žaibų. Keletas jų galėjo būti ties Kėdainiais, tačiau vargu, ar Kauno mieste jie galėjo būti matomi.

 

 

Šiuo metu Jonavos, Kauno ir Prienų regionuose vyksta ir kariškių lauko taktikos pratybos, kuriose naudojama įvairi technika, tad galbūt kelis vakarus galėjo būti ir šviesos blyksnių.

Visgi, Lietuvos kariuomenė buvo informavusi, kad pratybose „Aršus Vilkas 23/2“ bus naudojami imitaciniai šaudmenys, pirotechnikos užtaisai, skleidžiami garsai iš garsiakalbių, tačiau ramybės valandomis (nuo 22 iki 8 val.) didelį garsą skleidžiančios priemonės nebus naudojamos.

Gairės: skaitytojo naujiena, šviesos blyksniai, žaibai, kauniečiai
Rašyti komentarą
Komentarai (45)

ALGIRDAS.

DEBILAI , TAI POPIEŽIAUS PRANCIŠKAUS KELIAS IŠ VATIKANO ATGAL PAS SAVO JĖZUITUS .

...

rusai pola bobas į armiją

RA

Boba su keptuve per galva tai amalas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS