Kauniečiai vėl įspėja: aferistai apsimeta, kad renka pinigus neįgaliesiems | kl.lt

KAUNIEČIAI VĖL ĮSPĖJA: AFERISTAI APSIMETA, KAD RENKA PINIGUS NEĮGALIESIEMS

  • 14

Sekmadienį socialiniuose tinkluose geraširdžiai kauniečiai toliau įspėja nepakliūti į sukčių pinkles.

„Šilainiuose trinasi du rumunai su pilku „VW Passat“, ant priekinio bamperio – kartonas. Apsimeta, kad renka pinigus neįgaliesiems ir duoda pasirašyti. Iškvietus policiją neša kudašių. Neduokite pinigų, aferistai“, – feisbuko grupėje „Kur stovi policija Kaune“ skelbė Gediminas.

„Vienas senolis vos nepasimovė, būčiau nepasakęs, būtų ir padavęs pinigus. Jie taikosi į vyresnius, nes žino, kad patiklūs“, – rašė vyras.

Jis tikino, kad apie įtartinus asmenis pranešta policijai.

Kai kurie internautai pasakojo, kad šiuos vyrus yra matę ir kitose Kauno vietose. 

„Megos“ aikštelėje irgi trynėsi. Net trys. Ir lentele apie pagalbą neįgaliesiems. Jeigu neturi grynaisiais, galima pervesti į sąskaitą“, – pasakojo kaunietė. Ji teigė, kad automobilyje važinėjančius tris vyrus sekmadienį matė Kuršių gatvės kieme.

Portalui kauno.diena.lt policijos atstovas teigė, kad sekmadienį buvo sulaukta pranešimų apie viešose miesto vietose neva sukčiaujančius asmenis.

„Buvo pranešta, kad Šiaurės prospekte, prie „Maximos“ įėjimo, stovėjo du galimai romų tautybės vyriškiai, vienam – apie 20, kitam – apie 50 metų. Prisistatinėjo iš kurčnebylių asociacijos ir rinko parašus. Nors jie viską puikiai girdi“, – teigė policijos atstovas. Buvo išsiųstas policijos ekipažas, tačiau detalesnės informacijos – rasti vyrai ar ne – pareigūnas negalėjo pateikti. 

Portalas kauno.diena.lt pirmadienį jau skelbė, kad Aleksoto bendruomenėje užvirė diskusija apie tai, jog prie prekybos centrų sukčiai prisidengia įvairiomis neįgalių žmonių organizacijomis ir taip renka pinigus. Vietiniai gyventojai ragino neprarasti budrumo ir pinigų tokiems rinkėjams neduoti, nes jokia organizacija tokiu būdu aukų nerenka.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

pasimovusysis

aš jau pasimoviau prie Baršausko Lidlo. Pinigus rinko jauna panelė (tipo kurčnebylė), išvaizda ne čigoniška...

M

Čigonai,rumunai nedirba,tik pelnosi iš patiklių zmogelių,ką nugvelbus,apgavus.O ir atsirado daug savų ubagų,jau eina į namus,butus,prašydami maisto.Tai pagerejo gyvenimas,valdant konservams?

senas kavenskas

ką tiktai , 2022. 11.21 12.45 val. Kaune prie SAVAS pc kvietėm policija ,,kurčnebylių org.'' pinigų ,,rinkėjai ... čigonei , kuri kaip tai kavinėje atgauna kalbos dovaną... iš karto nubėgo kaip Boltas ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS