Kauno rajonas analizuos, kaip plėsti viešojo transporto tinklą | kl.lt

KAUNO RAJONAS ANALIZUOS, KAIP PLĖSTI VIEŠOJO TRANSPORTO TINKLĄ

  • 12

Kauno rajono valdžia aiškinasi, kaip plėsti viešojo transporto tinklą. Analizuojama, kuriuose maršrutuose reisus reikėtų dažninti, kur galbūt mažinti, o kur išlaikyti. Taip pat norima nustatyti kriterijus, pagal kuriuos būtų organizuojami vietinio susisiekimo maršrutai.

Tokią studiją iki liepos pradžios parengs įmonė „Smart Continent LT“, laimėjusi savivaldybės skelbtą konkursą, kurio vertė – 20,2 tūkst. eurų.

Anot savivaldybės, studijoje bus nagrinėjama Kauno rajono, miesto bei aplinkinių savivaldybių teritorijos.

Savivaldybės teigimu, būtina įvertinti viešojo transporto plėtros kriterijus, kad būtų efektyviai naudojamos rajono biudžeto lėšos.

„Vienas iš pagrindinių studijos objektų turėtų būti būtinųjų viešojo transporto maršrutų organizavimo poreikių analizė, kurios metu būtų nustatomi kriterijai, pagal kuriuos būtų pripažįstama, kad tam tikro vietinio susisiekimo maršruto poreikis arba tokio poreikio nėra, kokia yra paslaugos apimtis tam tikrame maršrute“, – skelbia savivaldybė.

Anot jos, kriterijai yra būtini ir nagrinėjant gyventojų prašymus dėl maršrutų plėtros.

„Tiek rengiamame Kauno rajono teritorijos vietinės reikšmės kelių tinklo specialiajame plane numatyta, kad savivaldybės teritorijoje urbanistiniu požiūriu yra būtina plėsti viešojo transporto maršrutų tinklą, tankinti reisų skaičių, organizuoti privežamuosius maršrutus, tačiau objektyvių ir konkrečiais kriterijais pagrįstų tokios plėtros apimčių nėra nurodoma“, – skelbia rajono valdžia.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Liepa

Kada paleisit marsrutini autobusa Migles gt,Mastaiciuose,?Dabar einame i sustojima vaikai,senjorai apie 1kilometra per magistralini kelia i sustojima.Yra surinkta ir Jums patekta daug gyventoju prasymu.

kačergis

Smagu, kad Kauno rajono savivaldybė veža keleivius naujais ir dailiais autobusais. Jei tai mero idėja, tai ačiū jam. O kas dėl maršrutų, tai tikrai reikia studijos, nes vienur važinėja apytuščiai, kitur perpildyti.

Anonimas

Viešojo transporto maršrutai turėtų būti suplanuoti prieš pradedant kvartalų statybas ir veikti kaip NT vystymo traukos taškai, o ne bandyti sukurti maršrutus, kai žmonės jau susipirko automobilius, atrado kitus būdus gyventi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS