Kauno rajono paramedikams – jautrus laiškas: vyras iki šiol prisimena gydytojos žodžius | kl.lt

KAUNO RAJONO PARAMEDIKAMS – JAUTRUS LAIŠKAS: VYRAS IKI ŠIOL PRISIMENA GYDYTOJOS ŽODŽIUS

  • 4

Kauno rajono paramedikai pasidalijo išgelbėto paciento žmonos laišku. Moteris jautriai aprašė situaciją ir dėkojo lemtingą dieną atvykusiam greitosios medicinos pagalbos (GMP) ekipažui – kuriame profesionalumo ir atjautos kupini specialistai.

Gautu laišku Kauno rajono teritorinio skyriaus GMP tarnyba sekmadienį pasidalijo feisbuke.

„2023 m. vieną rugsėjo naktį dėl stipraus kairės rankos skausmo, į Karmėlavą savo 52 m. vyrui iškviečiau greitąją pagalbą. Neturiu tikslios informacijos koks konkrečiai ekipažas atskubėjo į pagalbą mano vyrui, kokie yra šaunios gydytojos ir kitų dviejų nuostabių komandos narių vardai bei pavardės, tačiau šiandien jaučiu pareigą savo vyro ir savo vardu padėkoti jiems.

Teikiant pagalbą komanda aiškinosi mano vyro kairės rankos, o vėliau ir širdies plote atsiradusio skausmo priežastį. Kaip parodė laikas, komandos priimti greiti, profesionalūs sprendimai dėl tolimesnių veiksmų buvo tikslūs ir rezultatyvūs.

Nežiūrint į tai, kad mano vyrui namuose atlikta kardiograma ir kiti tyrimai neleido 100 proc. diagnozuoti širdies infarkto, tačiau gydytoja, pasitelkusi nuojautą, sugebėjo tinkamai nustatyti diagnozę. Vėliau Kauno klinikose buvo patvirtinta diagnozė – ūminis miokardo infarktas. Esu nepaprastai laiminga, kad šiandien mano vyras po dviejų atliktų operacijų sveiksta ir jaučiasi puikiai.

Mano vyras vis prisimena, kai pakeliui į Klinikas greitosios pagalbos automobilyje gydytoja ramiu balsu, suteikdama vilties, kartojo: „Atiduosiu tave į geras rankas ir viskas bus gerai“. Laimė, taip ir nutiko!

Kartu su vyru didžiuojamės, jog gyvename Lietuvoje, kur yra profesionalių savo srities specialistų, kurie myli žmones ir savo profesiją, suteikia vilties, apgaubia begaliniu rūpesčiu ir spinduliuoja nuoširdžiu noru padėti.

Dėkojame, kad esate!“ – rašoma padėkos laiške.

Gauta padėka apsidžiaugė GMP brigados vadovė skubiosios medicinos pagalbos slaugos specialistė Audronė. Ji patikino, kad didelę sėkmės dalį lemia tinkamai sustyguotas komandinis darbas. Audronė sakė esanti dėkinga kartu iškvietime buvusiems: paramedikui Mindaugui ir savanoriui Mariui.

„Dirbame sunkų ir atsakingą darbą. O mūsų motyvaciją kaskart stiprina išgelbėti pacientai ir akimirkos, kai sulaukiame padėkos nuoširdžiu žodžiu. Kas begali būti geriau ir suteikti jėgų dar labiau stengtis tinkamai atlikti savo darbą?“ – džiaugėsi GMP brigados vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

babyte

pasiseke zmogui,mano patirtis kitokia.didelis skausmas krutineje dusulys,issikvieciau greitaja,garliavos atvyko ir prasidejo.as jau buvau isgyvenus infarkta,zinojau koks skausmas,bet toji ''daktare'' man aiskino,kad cia nerviskai,nusiramink ir neskaudes.po maldavimu ir patepimu nuveze i klinikas;antras tnfarktas,sake gerai kad suspejo atvezti.viskas baigesi gerai,3stentai.dabar,kai kvieciu greitaja,bijau,kad tik toji'daktare'' neatvaziuotu aciu dievui nepasitaike

"tik?"

pampersą pasikeitei, kaliause?

as

kokie saunus medikai,aciu,kad esate....sekmes jums nelengvame jusu darbe,ir gyvenime...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS