Obuoliai mokykloms – tiesiai iš Babtų sodų | kl.lt

OBUOLIAI MOKYKLOMS – TIESIAI IŠ BABTŲ SODŲ

  • 3

Nuo spalio 3 d. Kauno rajono mokyklose vėl vykdoma ES finansuojama vaisių vartojimo skatinimo programa – visiems ikimokyklinukams, priešmokyklinukams ir pradinukams nemokamai patiekiami ekologiški arba nacionalinės kokybės reikalavimus (NKP) atitinkantys vaisiai. Nemokamus vaisius šiais mokslo metais žemės ūkio ministerijos nustatyta tvarka gaus 9 127 vaikai: 1 079 priešmokyklinio ugdymo grupėse, 3 912 ikimokyklinio ugdymo grupėse ir 4 136 pradinėse klasėse.

Šiais mokslo metais nemokamus vaisius į mokyklas tiesiogiai tiekia Babtų sodininkystės ir daržininkystės institutas iš vietinių sodų. Bendradarbiaudamas su Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriumi, Babtų sodininkystės ir daržininkystės institutas pateikė paraišką Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūrai finansavimui Vaisių vartojimo skatinimo programai gauti. Babtų sodų obuoliai ir kriaušės yra sertifikuoti NKP.

Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus ir mokyklų atstovai lankėsi Babtų sodininkystės ir daržininkystės institute, aptarė obuolių tiekimo mokykloms klausimus su instituto Eksperimentinės bazės vedėju Česlovu Paulausku ir administracijos padėjėja Aurelija Velykiene.

Šiuo metu – pats obuolių skynimo įkarštis. Pasak Č.Paulausko, šie metai nebuvo itin palankūs obuoliams, tačiau planuojama surinkti apie 300 t. Tiek obuolių užtikrins kokybiškų šių vaisių tiekimą Kauno rajono mokykloms iki mokslo metų pabaigos. Babtų soduose auginama apie 20 veislių obelų. Vaikams turės galimybę mėgautis populiariausiomis lietuviškomis veislėmis – 'Auksis', 'Rubin', 'Aldas', 'Šampion' ir kt. Taip pat bus tiekiama ir kriaušių. Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Žydra Narbutienė pasidžiaugė, kad Kauno rajono mokyklų valgiaraščius kokybiškais produktais papildys Babtų sodų vaisiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To Pradinukas

Kai rajono vaiką į miesto mokyklą priimti, tai miesto meras kryžium gula, kad rajonas susimokėtų už tai. Tai kodėl dabar norit obuolių iš rajono? Raškykit savo, miestietiškus.... ;)

Pradinukas

O kodėl tik rajonui, o kodėl dar ir ne Kauno miestui?

Paf

Kodėl ne kriaušės ?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS