Pašiurpęs gyventojas: gyvulio gaišena pusiau apkasta, gali bet kas prieiti | kl.lt

PAŠIURPĘS GYVENTOJAS: GYVULIO GAIŠENA PUSIAU APKASTA, GALI BET KAS PRIEITI

Portalas kauno.diena.lt sulaukė prašymo pasidomėti, kodėl tarnybos nereaguoja į pranešimą dėl netinkamai užkasto negyvo gyvulio.

„Balandžio 30 d. buvo pranešta Prienų savivaldybei dėl gyvuliu nepriežiūros, dėl netinkamai užkasto negyvo gyvulio. Tačiau iki šiol niekas jokių veiksmų nesiėmė. Gyvulys pusiau apkastas po šiai dienai žemėje. Gali prieiti pašaliniai asmenys. Baisu“, – rašoma laiške žurnalistams.

Paprašius patikslinti aplinkybes, anonimas nurodė, kad yra vienas nugaišęs gyvulys. Jis pusiau užkastas Prienų rajono Stakliškių seniūnijos Alšininkų kaime.

„Stakliškių seniūnė gali plačiau viską papasakoti. Nijolė Ivanovienė. Buvo pranešta Prienų savivaldybei. Kas neatlieka pareigos ir kam šią užduotį paskyrė gali viską paaiškinti Stakliškių seniūnė. Gyvulių nepriežiūra, žiaurus elgesys su gyvūnais, ten karvė ar veršis nugaišęs ir pusiau apkastas. Žiauru, kas darosi…“ – teigta laiške.

Žiauru, kas darosi…

Stakliškių seniūnė N. Ivanovienė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad  yra gautas skundas dėl „kritusio gyvulio ir netinkamai užkasto gyvulio lavono“. Skundo nagrinėti nesiėmė. Paaiškino, kad jis persiųstas nagrinėti pagal kompetenciją Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Alytaus departamento Prienų skyriui, nes būtent ši tarnyba tiria ir sprendimus priima sprendimus dėl galimai netinkamos laikomų gyvūnų priežiūros.

VMVT Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyrius patvirtino gavę informaciją apie šį įvykį, tačiau daugiau nieko nekomentavo. „Šiuo metu atliekamas tyrimas. Tik jam pasibaigus galėsime pasidalinti detalėmis“, – teigė tarnybos atstovai.

Primename, kad nugaišus gyvūnui, ne vėliau kaip per 24 valandas savininkas turi apie tai pranešti patvirtintai, gaišenas turinčiai teisę tvarkyti įmonei bei nurodyti ūkinių gyvūnų laikytojo pavadinimą ar vardą ir pavardę, gyvūno rūšį, laikymo vietos (bandos) kodą, adresą, kitus duomenis.

Gairės: gyvūnas, gaišena, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

anonime

ar pilnatis, kad toks durnas ?

Anonimas

Oi tai bent problema. Parašykit dar į New York Time, kad visa Amerika sužinotų.

tai dar

gerai kad uzkase, o galejo priduoti kokiam verslininkui butu desru padares ir pardaves buduliams pigiau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS