Penktadienį galime sulaukti pirmojo sniego: ar Kauno kelininkai jau pasiruošę? | kl.lt

PENKTADIENĮ GALIME SULAUKTI PIRMOJO SNIEGO: AR KAUNO KELININKAI JAU PASIRUOŠĘ?

Iki kalendorinės žiemos liko dar pusantro mėnesio, tačiau jau šį penktadienį galime sulaukti pirmojo sniego. Ar Kauno kelininkai jau pasiruošę?

Iki kalendorinės žiemos liko dar pusantro mėnesio, tačiau jau šį penktadienį galime sulaukti pirmojo sniego. 

„Penktadienį į Lietuvą atkeliauja ciklonas, kuris atneš mišrius kritulius, todėl gali ne tik gausiai palyti, bet galbūt sulauksime ir sniegučio“, – portalui kaunodiena.lt pirmadienį teigė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Jos tvirtinimu, jau savaitės viduryje pradės keistis oro temperatūra, todėl kasdien turėtų vis labiau šalti.

„Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį oro temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Dienomis jau bus šalta. Penktadienį bus vos apie 4-9 laipsnius šilumos, šeštadienį – 2-7 laipsniai, o sekmadienį turėtų laikytis panaši temperatūra kaip ir šeštadienį“, – vardijo M. Kirkliauskaitė.

Tačiau, pasak sinoptikės, tikroji žiema atkeliaus dar ne greitai. Ar Kauno kelininkai jai jau pasiruošę? Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tikina, kad nerimauti dėl galimo chaoso, gatvėse iškritus pirmam sniegui, nereikia.

„Už gatvių valymą ir barstymą atsakinga bendrovė „Kauno švara“ artėjančiai žiemai pradėjo ruoštis prieš pusantro mėnesio. Nuo pernai sandėliuose dar yra likę ir druskos, ir smėlio atsargų, todėl prireikus turėsime kuo barstyti gatves“, – sakė vedėjas.

Jis užtikrino, kad jeigu šį savaitgalį bus šalnos ir miesto gatves nuklos plikledis, bus prašoma jas barstyti.

„Žemė dar šilta, nėra įšalo, todėl viliamės, kad šių darbų neprireiks, tačiau stebėsim orus“, – pabrėžė A. Pakalniškis.  

Tradiciškai kelininkai budėjimo režimu pradeda dirbti nuo lapkričio vidurio. Pernai pirmą kartą barstytuvai į Kauno gatves išriedėjo spalio pabaigoje. Lapkritį barstyti gatvių nereikėjo, nes buvo gana šilta.

Pernai Kauno gatvių priežiūra žiemą kainavo dukart daugiau nei įprasta. Gatvių barstymui ir valymui miesto savivaldybė išleido 5,3 mln. litų. Tradiciškai per metus būdavo išleidžiama apie 2-3 mln. litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

women replica louboutin

Even so, it doesn't mean jogging to your target meant for surgery treatment. Attending a Chicago plastic surgeon is among the most awful manner you could test to mix increase protein intake glimpse. You possibly can enhance the way you look from a lower radical process but nonetheless insure that it is feel like the latest you.

gerai

junkit siluma geriau, kilimai namuose slapi, miegam su drabuziais ir gripo epidemijos nebus ( nors bendrai noretumet, kad butu )

gramatike

balvone , o pats be klaidos parašei?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS