Pusiaukelės namai Kauno rajone pradeda veiklą, pirmi nuteistieji – šią savaitę | kl.lt

PUSIAUKELĖS NAMAI KAUNO RAJONE PRADEDA VEIKLĄ, PIRMI NUTEISTIEJI – ŠIĄ SAVAITĘ

  • 77

Vietos bendruomenės kritikos sulaukę pusiaukelės namai Kauno rajone pradeda veikla – pirmi nuteistieji čia bus perkeliami dar šią savaitę, ketvirtadienį pranešė Kalėjimų tarnyba.

Tarnyba taip pat pabrėžia, kad projektas startuoja mažesnėmis apimtimis, atsižvelgus į gyventojų nuogąstavimus ir pastabas.

Pasak tarnybos, patvirtintas naujas perkėlimo į pusiaukelės namus tvarkos aprašas nustatant, kad pirmąjį pusmetį šiuose Kauno kalėjimo pusiaukelės namuose gyventojų skaičius neviršys 10-ies, o visiems nuteistiesiems šį laikotarpį bus uždėtos apykojės.

Kartu įsipareigota po pusės metų pristatyti pusiaukelės namų veiklą Domeikavos bendruomenei.

„Pakeistuose teisės aktuose taip pat numatyta, kad į Kauno kalėjimo pusiaukelės namus negalės būti perkeliami už smurtinius bei seksualinius nusikaltimus nuteisti asmenys, taip pat padariusieji nusikaltimus prieš nepilnametį asmenį. Taip pat sustiprintas pusiaukelės namų aplinkos ir išėjimų stebėjimas vaizdo kameromis“, – nurodo tarnyba.

Ji taip pat pažymi, kad jau anksčiau buvo nuspręsta atsisakyti planų šalia pusiaukelės namų įkurdinti Lietuvos probacijos tarnybos padalinį, kuriame lankytųsi lygtinai paleisti asmenys. Atsilaisvinusias patalpas pasiūlyta panaudoti bendruomenės reikmėms, įsileisti į jas nevyriausybines organizacijas.

Negalės būti perkeliami už smurtinius bei seksualinius nusikaltimus nuteisti asmenys, taip pat padariusieji nusikaltimus prieš nepilnametį asmenį.

„Priėmus minėtus sprendimus, pirmieji nuteistieji Kauno kalėjimo pusiaukelės namuose apsigyvens jau šią savaitę“, – teigiama tarnybos pranešime.

Kalėjimų tarnybos planai atverti pusiaukelės namus šalia Kauno esančioje Domeikavoje sulaukė gyventojų, Kauno miesto ir rajono savivaldybių pasipriešinimo. Peticiją dėl to inicijavę žmonės pusiaukelės namus vadina atviro tipo kalėjimu. Jų teigimu, ši įstaiga, kur nuolat gyventų iki 25 nuteistųjų, veiktų netoli daugiabučių, mokyklos, darželių.

Reaguodama į nuogąstavimus, su bendruomene lapkričio pabaigoje susitikusi teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska pristatė naujus planus sumažinti projekto apimtis, atsižvelgiant į gyventojų argumentus.

Rašyti komentarą
Komentarai (77)

nu

siulau nekreipti demesio i to zeko pasisakymus ir jam nebedeti minusu. Tegul jis pats vienas gyvena savo apmastymuose.

kauno meras

pažįsta kauno rjono merą. Kiek pamenu - nelabai sutaria. Tai ir parūpino dovanėlę. Čia tokia samokslo teorija. O ne samokslo - sekit spaudą, domeikavos skeltanagiai (šventos karvės) Vien šiandien du prievartavimai įvykdyti padorių, išsilavinusių piliečių. O pusiaukelė neįvykdė nieko.

:)

Kauno rajono meras - Mtijošaitis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS