Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotyje – pokyčiai | kl.lt

KAUNO MIESTO GREITOSIOS MEDICINOS PAGALBOS STOTYJE – POKYČIAI

Penktadienį Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotis (GMPS) pasidalijo nuotraukomis iš paskutinės savo penkminutės. 

„Rytoj Kauno miesto GMPS pavadinimo nebelieka, tačiau lieka darbuotojai, lieka įstaiga tik su nauju pavadinimu. Iš vienos pusės liūdna, bet iš kitos…?!“ – malonaus jaudulio neslėpė GMPS atstovai, citavę šventąjį Augustiną, kad pasaulis yra knyga, ir tie, kurie nekeliauja, nėra atviri pokyčiams, skaito tik pirmą puslapį.

„Mes ne tie, kurie skaito tik pirmąjį puslapį. Mes už naujoves, žinias, profesionalumą, įgūdžių tobulinimasi, bendradarbiavimą, o svarbiausia – už norą padėti žmogui!“ – teigė stoties atstovai.

Šios įstaigos istorija jau siekia daugiau nei šimtą metų. Ir visus juos stoties gydytojai, skubiosios medicinos pagalbos slaugytojai, skubiosios medicinos pagalbos paramedikai, paramedikai-GMP automobilio vairuotojai, paramedikai, vairuotojai, administracija, automobilių technikai, IT specialistai, sargai, vaistinėlės darbuotojai, pamainos gydytojai, dispečeriai išliko vieningi dėl bendro tikslo.

„Tik jūsų dėka tiek daug pasiekėme ir pasieksime dar daugiau!“ – į kolegas kreipėsi stoties atstovai.

Įgyvendinant GMP pertvarką penkiolika šalies GMP stočių iš savivaldybių perėjo į valstybės rankas ir tapo VšĮ Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties dalimi.

Pastaroji nuo rytojaus veiks nauju pavadinimu – kaip Greitosios medicinos pagalbos tarnyba.

Sujungtos VšĮ Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stotis, VšĮ Marijampolės greitosios medicinos pagalbos stotis, VšĮ Mažeikių greitosios medicinos pagalbos centras, VšĮ Plungės rajono greitosios medicinos pagalba, VšĮ Kaišiadorių greitosios medicinos pagalbos stotis, VšĮ Raseinių rajono greitosios medicinos pagalbos stotis, VšĮ Akmenės rajono greitosios medicinos pagalbos centras, VšĮ Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stotis, VšĮ Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stotis, VšĮ Radviliškio rajono greitosios medicinos pagalbos centras, VšĮ Molėtų rajono greitosios medicinos pagalbos centras, VšĮ Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stotis, VšĮ Jonavos greitosios medicinos pagalbos stotis, VšĮ Alytaus rajono savivaldybės greitosios medicinos pagalbos stotis, VšĮ Greitosios medicinos pagalbos stotis.

Sveikatos apsaugos ministerija nurodo, kad GMP reorganizavimas vykdomas, siekiant užtikrinti greitosios medicinos pagalbos paslaugų centralizuotą organizavimą ir teikimą, tolygų greitosios medicinos pagalbos brigadų užimtumą, vienodai prieinamas visiems regionams greitosios medicinos pagalbos paslaugas, vienodą tinkamą techninį aprūpinimą, greitosios medicinos pagalbos paslaugų teikimo integraciją su kitomis tarnybomis, vieningą profesionalų greitosios medicinos pagalbos paslaugų teikimo standartą.

Sujungus skirtingus greitosios pagalbos teikėjus į vieną organizaciją tikimasi, kad taip pat bus optimizuotos administravimo ir valdymo išlaidos, kad daugiau lėšų būtų skiriama GMP brigadoms, šiuolaikiškai įrangai ir infrastruktūrai. Brigadų darbuotojams bus suvienodintas darbo užmokestis ir galimybės kelti kvalifikaciją.

Gyventojams pagalbos teikimo tvarka nesikeičia. Skubiąją medicinos pagalbą ir toliau bus galima išsikviesti tuo pačiu bendrosios pagalbos numeriu – 112.

GALERIJA

  • Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotyje – pokyčiai
  • Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotyje – pokyčiai
  • Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotyje – pokyčiai
Kauno m. GMPS feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Klounų

Organizacija, peza apie vienodą apkrovą, įdomu kokiu būdu, melagiai prakeikti, nori aukšto lygio o reikalavimai ir algos kaip bomžyne, tuteišai nedadaryti

KOKIE IŠGAMOS IŠUGDĖ JUOS ?...negaliu patikėti

MŪSŲ VYRIAUSYBĖ PŠŠŠŠŠŠŠŠ yra ŠŪ.O MĖŠLO KRUVA ....tokią ir pagalbą gausim... nežinia kur atsidursim ir ar ieškantys suras ..... pagalba su stresiniais elementais , o gal tikrai pas ABRAOMĄ na ,,Įdomu ir kelia apetitą gyventi " pridėjus visur žodelį ne ....

Manau

Pirmoji stotelė, jei manai tai jau ten ir ruoškis . Juk mintys materelizuojasi .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS