Pėstieji – kelininkams: kam jūs pilat ant šaligatvių tą druską? | kl.lt

PĖSTIEJI – KELININKAMS: KAM JŪS PILAT ANT ŠALIGATVIŲ TĄ DRUSKĄ?

  • 40

Pūga ir gausis snygis – džiaugsmas žiemiškų orų mylėtojams.

Vairuotojams tenka prisitaikyti prie pakitusių eismo sąlygų. Iššūkių atsiranda ir pėstiesiems. Pasitaiko, kad kai kurie šaligatviai būna užversti sniegu, dar didesnį susierzinimą kelia, kai šaligatviu tenka klampoti per pažliugusio sniego košę.

„Prisegu šaligatvių nuotraukas. Su druska ir be druskos. Daryta tą pačią dieną. Įdomu sužinoti, KAM JŪS PILAT ANT ŠALIGATVIŲ TĄ DRUSKĄ? Kad jais būtų sunkiau praeiti?“ – į kelininkus kreipėsi viena portalo kauno.diena.lt skaitytojų.

Skaitytojo nuotr.

„Kauno švaros“, prižiūrinčios Kauno miesto savivaldybės nurodytas miesto gatves, šaligatvius ir kitas viešąsias erdves, atstovė portalui kauno.diena.lt praėjusią savaitę prašė gyventojų supratingumo ir sąmoningumo.

„Kauno švara“ dirba pagal iš anksto su Kauno miesto savivaldybe suderintą grafiką – valo ir barsto ne tik gatves, bet ir šaligatvius, kad pėstieji, taip pat galėtų keliauti saugiai. Mums labai svarbu užtikrinti vairuotojų ir pėsčiųjų saugumą. Didelis dėmesys skiriamas viešojo transporto stotelėms, požeminėms perėjoms, takams, laiptams, kuriais naudojasi daug žmonių. Mobilios brigados, kuriose nuolat dirba apie 50 darbininkų, naudoja 15 traktorių, kitą specialią valymo techniką, turinčią didesnę manevro laisvę. Ten, kur neprivažiuoja technika, vyksta rankinis valymas. Šaligatviai barstomi druskos ir smėlio mišiniu“, – nurodė „Kauno švaros“ atstovė.

Ji priminė, kad situacija net ir gerai išvalytuose pabarstytuose šaligatviuose dėl staiga pasikeitusių oro sąlygų gali sparčiai keistis. Bendrojo naudojimo šaligatviais, esančiais daugiabučių teritorijose turi pasirūpinti namo administratoriai.

Kaip jūs vertinate sąlygas pėstiesiems Kaune?

GALERIJA

  • Pėstieji – kelininkams: kam jūs pilat ant šaligatvių tą druską?
  • Pėstieji – kelininkams: kam jūs pilat ant šaligatvių tą druską?
  • Pėstieji – kelininkams: kam jūs pilat ant šaligatvių tą druską?
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Čia naujausia

technologija. Kam valyti? Privertei druskos ir lauki kol ištirps. O, jei rimtai, tai šįmet labai prastai valomi,o daug kur ir visai nevalomi šaligatviai. Gėda Švaros įmonei.

Rimas

Reikia tam kad batai greičiau pareitų...

taigi

pirma reikia sniegą nuo šaligatvių nuvalyti, o tik po to barstyti nuo slidumo. Švara daug kur šaligatvių nenuvalo, o pabarsto ant nenuvalyto sniego ir gaunasi toks rezultatas - "pliurzė", kur žmonės slidinėja ir avalynė gadinama.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS