Sąmoningumą kelyje skatina saugaus eismo akcija | kl.lt

SĄMONINGUMĄ KELYJE SKATINA SAUGAUS EISMO AKCIJA

  • 0

Balandžio 6 d. Lietuvos automobilių klubas organizuoja saugaus eismo akciją „Saugus kelyje – kai žinau!“. Šios iniciatyvos metu bus siekiama sudaryti sąlygas miesto gyventojams ir svečiams plėtoti savo kaip eismo dalyvio (pėsčiojo, keleivio, vairuotojo) saugaus eismo kompetenciją, daugiau dėmesio skiriant savo ir aplinkinių saugumui užtikrinti.

Saugumas, saugus vairavimas ir saugi visuomenė yra svarbiausi Lietuvos automobilių klubo veiklos tikslai, todėl jau keli metai iš eilės daugelyje Lietuvos miestų yra vykdomos saugaus eismo akcijos. Jų metu žiūrovai turi galimybę pademonstruoti vairavimo įgūdžius naudodamiesi virtualaus vairavimo simuliatoriais bei dalyvaudami įvairiose rungtyse, tokiose kaip slalomo, „atbulas“, „taiklus“ ir kita.

Itin daug dėmesio skiriama vaikams, kurie kviečiami ne tik į specialiai jiems skirtas atrakcijas, bet ir yra dalijama daugybė atšvaitų, knygelių, bukletų, įtaigiai pasakojančių apie saugų eismą ir skatinančių pavyzdingai elgtis keliuose bei gatvėse. Patyrę specialistai padeda geriau įsisavinti neįgaliųjų vairavimui pritaikytų automobilių naujausią saugaus vairavimo techniką.

Lietuvos automobilių klubo veikla yra mėgėjų ir profesionalių sportininkų varžybų, turiningo laisvalaikio organizavimas, mėgėjų ir profesionalių sportininkų kultūros ir aktyvumo ugdymas, visuomenei naudingų idėjų įgyvendinimas, sveiko gyvenimo būdo skatinimas, saugaus eismo akcijų organizavimas.

Vykdant šią akciją klubas siekia ir toliau tęsti tradicijas bei dar aktyviau ir plačiau vykdyti saugaus eismo propagavimo Lietuvoje veiklą. 

 


Akcija balandžio 6d. nuo 12 val. iki 18 val. vyks socialinio partnerio „ARV-Auto“ vairavimo mokyklos klasėse: 

Centro filialas (A. Mickevičiaus g. 52, Kaunas);

Stoties filialas (Vytauto pr. 43, Kaunas);

Vilijampolės filialas (Raudondvario pl. 164A, šalia PC "IKI", Kaunas);

Šilainių filialas (Baltų pr. 36, Kaunas);

Eigulių filialas (Šiaurės pr. 99, Kaunas);

Dainavos filialas (Kovo 11-osios g. 57, Kaunas);

Garliavos filialas (Vytauto g. 138A, Garliava, Kauno r.);

Marijampolės filialas (Jono Dailidės g. 10, Marijampolė);

Prienų filialas (Vytauto g. 34, Prienai).

Akcijos metu Kauno, Prienų, Marijampolės apskrities gyventojai ir svečiai (nuo 14-likos metų) kviečiami pasitikrinti Kelių eismo taisyklių (KET) žinias. Jaunesniems eismo dalyviams bus paruoštos užduotys pagal jų amžių. Išsprendęs testą, dalyvis sužinos savo rezultatus. Mokyklos dėstytojai ir policijos pareigūnai (nuo 14 val. iki 18 val.) atsakys į saugaus eismo klausimus, konsultuos apie KET pakeitimus. 

Akcijos dalyvių laukia prizai.

GALERIJA

  • Sąmoningumą kelyje skatina saugaus eismo akcija
  • Sąmoningumą kelyje skatina saugaus eismo akcija
  • Sąmoningumą kelyje skatina saugaus eismo akcija
  • Sąmoningumą kelyje skatina saugaus eismo akcija
  • Sąmoningumą kelyje skatina saugaus eismo akcija
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS