Šiais metais Kaune siūloma įrengti penkias atminimo lentas | kl.lt

ŠIAIS METAIS KAUNE SIŪLOMA ĮRENGTI PENKIAS ATMINIMO LENTAS

  • 0

Kaune šiemet siūloma įrengti penkias nusipelniusiems asmenims ir reikšmingiems įvykiams įamžinti skirtas lentas.

Kaip rašoma tarybai pateikiamame sprendimo projekte, atsižvelgiant į pareiškėjų prašymus numatoma įrengti keturias naujas lentas, o vieną - kapitonui Antanui Gedmantui - įrengti buvo nuspręsta jau anksčiau, bet dėl namo Aukštaičių gatvėje 44 remonto prašyta tai atidėti.

A.Gedmantas buvo Lietuvos šaulių sąjungos štabo adjutantas ir Lietuvos kariuomenės savanoris, sušaudytas sovietų.

Ant J.Staugaičio gatvės 16 namo šiemet turėtų atsirasti Lietuvos kariuomenės kūrėjui savanoriui, 1923 metų Klaipėdos sukilimo dalyviui ir dviejų Vyčio Kryžiaus ordinų kavalieriaus Jono Karučio atminimui skirta lenta.

Dailininkas-keramikas Valdemaras Manomaitis bus įamžintas ant Parodos gatvės 7 namo.

Taip pat turėtų būti atidengta atminimo lenta vienam iš Šaulių sąjungos įkūrėjų ir pirmajam jos pirmininkui Vladui Putvinskiui-Pūtviui. Jam skirta atminimo lenta planuojama ant Laisvės alėjos 34 namo.

Atminimo lenta pasipuoš ir Savanorių prospekte 46 esanti Kauno „Saulės“ gimnazija: buvę „Saulės“ švietimo draugijos rūmai pernai minėjo 100 metų jubiliejų.

Jei šiam sprendimo projektui pritars miesto savivaldybės taryba, lentoms savivaldybė skirs apie 13 tūkst. litų - ne daugiau kaip 2,6 tūkst. litų vienai. Lentų autoriai paaiškės viešųjų pirkimų metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS