Studentas išmestas iš universiteto dėl šmeižiančio filmuko internete | kl.lt

STUDENTAS IŠMESTAS IŠ UNIVERSITETO DĖL ŠMEIŽIANČIO FILMUKO INTERNETE

  • 21

Kauno apylinkės teismas atmetė studento ieškinį dėl Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektoriaus įsakymo panaikinimo, kuriuo jis buvo pašalintas iš universiteto dėl etikos pažeidimų.

Bylos duomenimis, studentas sukūrė ir Youtube platformoje platino miuziklą, kuriuo buvo žeminama kitų asmenų garbė ir orumas, jame buvo grasinama fiziniu susidorojimu, taip pat buvo niekinamas universitetas, fakultetas ir jo bendruomenė. Tuo tarpu ieškovas teigė, kad iš universiteto buvo pašalintas nepagrįstai ir neteisėtai.

Universitetas, teikdamas atsiliepimą, pažymėjo, kad tokia ieškovo saviraiška buvo akivaizdžiai prieštaringa VDU Etikos kodekso pamatiniams principams ir jog miuziklas nebuvo atsitiktinis ar netyčinis studento elgesys, o sukurtas po to, kai šis neteko valstybės finansuojamos vietos ir jau buvo pripažintas pažeidęs universiteto Etikos kodeksą, dėl ko jam buvo skirtas asmeninis įspėjimas ir kvietimas nutraukti neetišką elgesį.

LNK reportažas:

Todėl, 2023 m. sausio 26 d. VDU rektoriaus įsakymu už etikos kodekso nuostatų pažeidimą buvo nuspręsta studentą iš sąrašų išbraukti. Asmuo buvo informuotas, jog ateityje dar turės teisę grįžti, jeigu viešai pripažins savo neetišką elgesį ir dėl jo atsiprašys universiteto bendruomenės, pašalins miuziklo įrašą iš Youtube platformos, jo daugiau nebeplatins ir jog nutrauks bet kokias kitas etikos normas pažeidžiančias veiklas.

Vėliau, konstatavus, jog ieškovas šių sąlygų neįvykdė, rektoriaus įsakymas dėl išbraukimo iš studentų sąrašų buvo pakeistas „be teisės tęsti studijas universitete“.

Teismas, ištyręs visos byloje turimus duomenis, konstatavo, jog ieškovo režisuotas, viešai atliktas ir Youtube platformoje išplatintas miuziklas, taip pat atskiros jame vaizduojamos scenos yra akivaizdžiai žeminančios atskirus universiteto bendruomenės narius ir jų grupes, įžeidžiančios jų garbę ir orumą, taip pat, darančios žalą viso universiteto įvaizdžiui ir reputacijai.

Įvertinus nurodytas aplinkybes, pateiktus įrodymus, teismo posėdžiuose apklaustų parodymus, buvo nuspręsta, kad universiteto Etikos komisija pagrįstai pripažino ieškovą pažeidus universiteto Etikos kodekso normas.

2024 m. sausio 23 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų sprendimu studento ieškinys panaikinti universiteto rektoriaus sprendimą yra atmestas. Iš ieškovo taip pat nuspręsta išieškoti universiteto patirtas bylinėjimosi išlaidas.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Anonimas

O kaip vadinasi tas miuziklas, kaip jį rasti ? Įtariu, ten bus pašiepiami žydrieji, ne kaip kitaip. Noriu pasižiūrėti.

Klausimas

Kaip iš viso tokie tešlagalviai priimami į universitetą .......ir dar į Valstybės finansuojamą vietą????

Nezinau

Šlykštėtis ar gailėtis ... Dar kaip stebisi (?) Šiaurės Korėjos valdžios darbais... Vieni baudžia už žiūrėjimą, kiti už kūrybą, už numanomus ketinimus... . Tik ... lietuvos vėliavos dergimas yra "menas" ... . Lietuva tapusi nepageidaujama išsilavinimo prasme nuo pat narystės pradžios buvusioje ES . Ardymas ekonomikos, švietimo sistemos - nuo pat pirmųjų dienų. Kvailius ir nusikaltusius lengviau valdyt, na , kai kuriuos paperka... Manau kad jiems mes reikalingi kaip buferio zona, na dar vartotojai (nebūtinai)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS