Tikrinami įvažiuojantys į Kauną: prie mobilių policijos punktų driekiasi automobilių eilės | kl.lt

TIKRINAMI ĮVAŽIUOJANTYS Į KAUNĄ: PRIE MOBILIŲ POLICIJOS PUNKTŲ DRIEKIASI AUTOMOBILIŲ EILĖS

  • 19

Kauno policijos pareigūnai jau antrą dieną ties įvažiavimais į miestą įrengė mobilius patikros punktus, kuriuose stabdo vairuotojus bei prašo jų pagrįsti kelionės tikslą. Jei nėra rimtos priežasties, keliautojai priversti apsisukti ir į Kauną nėra įleidžiami.

Nuo trečiadienio įsigaliojo griežtesnės karantino sąlygos, kurios apima ir žmonių mobilumo suvaržymus. Žmonės negali patekti į kitas savivaldybes, jei neturi rimtos priežasties. Tokiomis laikomas darbas, gyvenamosios vietos deklaravimas, gydymo paslaugos ir pan.

Vairuotojai visą dieną socialiniuose tinkluose dalijasi informacija, kur šiuo metu pareigūnai tikrina įvažiuojančius. Nemažai pranešimų plūsta iš Ateities plento. Taip pat internautai nurodo, kad policijos postai buvo įrengti ir Šiaurės prospekte, ties išsukimu iš magistralinio A1 kelio, taip pat vairuotojams teko sustoti ir tarp Noreikiškių bei Aleksoto įrengtame mobiliame policijos punkte. Kauniečiai teigė, kad postas buvo įrengtas ir Panemunės pakraščiuose.

Vykstantiems į Kauną reikia turėti kelionės tikslą įrodantį dokumentą, o jei jo nėra, teks apsisukti. Kadangi automobilių srautai nemaži, prie mobilių policijos patikros punktų driekiasi eilės, tad skubantys taip greitai į miestą nepateks.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad nuo penktadienio 13 val. iki sausio 4 dienos 21 val. trylikoje įvažiavimų į Kauną bus pastatytos fizinės eismo ribojimo priemonės. Kituose įvažiavimuose budės policijos pareigūnai.

Fizinės eismo ribojimo priemonės bus šiose vietose:

1. Mosėdžio g. / Kražių g.

2. Pravažiavimas nuo 232 kelio link Kuršių g.

3. Išvažiavimas iš A1 į Ašigalio g.

4. Degalinės ir Islandijos pl. garažų masyvo pravažiavimas

5. Partizanų g. išvažiavimas į A1

6. Pravažiavimas nuo A1 nusukimo link Darbo g.

7. Ateities pl. ties įvažiavimu į teritoriją Ateities pl. 50

8. Palemono g. 78F

9. Palemono g. / Kražantės g.

10. Kreidos g. / Titnago g.

11. Medžiotojų g. / Sąnašos g.

12. Juodelynės g. / Dvarų g.

13. A5 / Armoniškių g.

Padės daugiau nei 300 šaulių

Policijai savaitgalį budėti kelių blokavimo postuose padės daugiau nei 300 šaulių, ketvirtadienį pranešė Lietuvos šaulių sąjunga.

„Lietuvos šaulių sąjunga yra pasiryžusi padėti valstybinėms institucijoms, pritaikyti pavasarį įgytas patirtis ir vykdyti užduotis“, – pranešime teigė organizacijos vadas pulkininkas Albertas Dapkus.

Jo teigimu, šauliai policijai padės savaitgaliais ir švenčių dienomis.

„Įsigaliojus judėjimo tarp savivaldybių ribojimams, šauliai daugiausiai pajėgų padėti policijos pareigūnams telks savaitgaliais ir švenčių dienomis“, – teigė šaulių vadas.

Lietuvos šaulių sąjunga teigia ir toliau tęsianti iki šiol vykdytas užduotis – budėjimą mobiliuose COVID-19 punktuose, pagalbos teikimą ligoninių personalui, dirbančiam su koronaviruso pacientais.

Šauliai taip pat ir toliau patruliuos viešose vietose bei padės užtikrinti tvarką, prižiūrėti, kad būtų laikomasi nustatytų karantino reikalavimų.

Policijai taip pat talkins ir apie pusšimtį karo policininkų.

Savaitgalį šalyje budės 670 policijos ekipažų, dar 250 ekipažų – įrengtuose kontrolės postuose. Įprastai, ne švenčių dienomis, budės 750 ekipažų, dar 60 policijos ekipažų dirbs papildomai ir tikrins judėjimo teisėtumą.

Savivaldybių centrų prieigose įrengtuose postuose bus stebėjimo kameros, statomi draudžiamieji ženklai, dalis įvažiavimų bus užtverta techninėmis priemonėmis.

Judėjimo draudimas tarp savivaldybių įvestas siekiant sumažinti COVID-19 plitimą.

GALERIJA

  • Tikrinami įvažiuojantys į Kauną: prie mobilių policijos punktų driekiasi automobilių eilės
  • Tikrinami įvažiuojantys į Kauną: prie mobilių policijos punktų driekiasi automobilių eilės
  • Tikrinami įvažiuojantys į Kauną: prie mobilių policijos punktų driekiasi automobilių eilės
"Facebook" grupės "Kur stovi policija Kaune" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

to 23:27

jiems turbut reikia kuo daugiau su dovanom kad iskaulint galetu is briuselio kuo daugiau milijardu

Anonimas

su motorkem upem nuvarykit

Kauno raj. gyventojas.

Gal kas zino.ar galima nuvykti i Kauna viesuoju transportu ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS